RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Замість Великого Лугу отримаємо Велику Пустелю: невтішний прогноз для півдня України після підриву ГЕС

Підрив росіянами греблі та знищення Каховського водосховища принесе катастрофічні наслідки для трьох областей України, які не можна зіставити з можливістю історичних та археологічних досліджень, що з'явилася на території Великого Лугу.

Про це економіст Олексій Кущ написав у Facebook.

Читайте також: Ядерний шантаж: чого чекати після катастрофи на Каховській ГЕС

Після висихання Каховського водосховища, в Україні почали звучати пропозиції не відновлювати ГЕС, а розпочати масштабні розкопки на території Великого лука часів Запорізької Січі, що був на цій території. Багато хто вважає, що Великий Луг можна назвати одним із головних символів України та української ідентичності, тому його потрібно зберегти. Але не все так просто. На цих територіях мешкає 700 тисяч людей і їм загрожує гуманітарна катастрофа.

"Усім київським поціновувачам Великого Лугу замість Каховського водосховища пропоную подивитися це відео. Кліматичні, гідрологічні та антропогенні фактори України 21 століття та України 18 століття суттєво відрізняються. Тому, замість Великого Лугу отримаємо Велику Пустелю площею в три області та Велике Болото в гирлі Дніпра", – написав Кущ.

Він наголосив, що у місцевих жителів немає сумнівів щодо доцільності відновлення Каховського водосховища.

"Світлі думки про Великий Луг відвідують лише відвідувачів київських кав'ярень. Для чистоти експерименту пропоную їм обміняти своє столичне житло на квартиру у Марганці чи у Кривому Розі. Агломерація з 700 тисячами мешканців втратила 70% водних ресурсів. Тому, якщо хтось проти подолання водного дефіциту у регіоні, то буде чесним надати своє житло його мешканцям, а самому переселитись ближче до майбутнього Великого Лугу”, - зазначив Кущ.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС показники забруднення води перевищені у 28 тисяч разів. Вся акваторія нижче за греблю не придатна для купання.

Вас також може зацікавити:

Що чекає на ЗАЕС, якщо зникне ставок-охолоджувач: прогноз експертів

Місія ООН не змогла потрапити на окуповану Херсонщину: названо причину

Знищили зсередини? ЗМІ реконструювали підрив Каховської ГЕС