RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

В Україні оновили порядок відстрочки від призову: юрист вказав на важливий момент

Набула чинності постанова Кабміну щодо надання відстрочки чи звільнення громадян від призову на строкову військову службу.

Про деталі розповів адвокат Ростислав Кравець у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Мобілізація влітку 2023 року: кого призвуть і хто має право на відстрочку. Повний список

Так, зокрема йдеться про підстави для звільнення зі строкової служби, зокрема для призовників, які мають дітей віком до 18 років та виховують їх самостійно.

"Що означає самостійно? Це не означає, що ви не перебуваєте в офіційному шлюбі. Це означає виключно те, що або дружина померла, або вона позбавлена батьківських прав", - вважає адвокат.

Також були визначені відповідні підстави для звільнення від призову на строкову службу призовників, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років; які виховують дитину з важкими захворюваннями; які мають дружину з інвалідністю; які здійснюють догляд за особами з інвалідністю.

"Зазначу, що це можливо, якщо відсутні інші особи, які можуть доглядати. Я вважаю, що це також неправильно. І питання строковиків, воно потребує просто негайного розв'язання", - наголосив Кравець.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці продовжують заробляти на війні та мобілізації.

Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо придатний до служби, але є проблеми зі здоров'ям: роз'яснення мобілізованим

Загрожує штраф у 40 тисяч гривень: яку важливу умову повинні виконати військовозобов’язані

Обмежено придатних можуть відправити на медкомісію повторно: що треба знати призовникам