Під час літньої спеки заморожувати у холодильнику для кращого зберігання можна, як виявляється, не тільки сезонні продукти, але й "недоїдки", від яких господиня, зазвичай, позбавляється одразу після трапези.
Британська експертка з заморожених харчових продуктів Кейт Холл назвала продукти, які можна сміливо засунути у морозильну камеру й заощадити на купівлі свіжих.
Читайте: Будьте уважні: як українців дурять у супермаркетах
Яйця без шкаралупи
Яйця можна заморозити як у вигляді жовтків зі дрібкою солі чи цукру, щоби не стали надто липкими, білків чи збити "коктейль". Експерт рекомендує заморожувати яйця у формах для льоду чи у пласких пакетах. Їх можна використовувати для випічки чи омлетів.
Варений рис та макарони
Охолоджені залишки макаронних виробів або рису можна заморозити, розклавши на деко, аби вони не "схопилися", як сніжка. Потім цей продукт можна легко розігріти в мікрохвильовці.
Песто
Соус песто можна заморозити у формах для льоду. Їх можна додавати прямо до страви.
Картопля
Картопляне пюре займе мінімум місця в морозильній камері і може бути розігріте прямо в мікрохвильовій печі або на пательні. Під час розморожування "товчонку" треба повільно нагрівати та помішувати, доки не випарується зайва вода. Окрім того, заморозити можна смажену картоплю, фрі та картоплю в мундирі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як визначити країну по штрих-коду на товарі та що означає решта цифр.
Вас може зацікавити:
У чому можна заморожувати продукти, яка тара не підходить для морозилки
5 продуктів, які не варто морозити на зиму - ні смаку, ні вітамінів
Десять фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику