RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Брат", "Фома" і "філософи": 7 факторів, які перетворили Росію у світову загрозу

Фільм "Брат", зрощення православ'я та культури, сентименталізація радянського періоду та філософське обслуговування влади - фактори, що перетворили Росію на світову загрозу.

Про це написав політичний філософ, професор Карлового університету у Празі, керівник Інституту вільної Росії Олександр Морозов.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру ідеологу "русского міра" Дугіну: що загрожує рашисту

На його переконання, на формування світогляду російських громадян вплинули сім чинників. Політичний філософ також серед факторів назвав створення "пізньорадянського культурного канону", який сформував ідею "величі російської культури" і фантастику, яка, успадкувавши радянську наукову фантастику, породила літературу "попаданства та реконструкторства".

Крім цього, на появу "рашизму" вплинуло " культурне обслуговування " Рубльовки.

"Це не тільки "корпоративні концерти", але і "архітектурне" необарокко з шубосховищами. Тобто масштабне створення культурного стилю для "нових руських". Воно мало проекцію у вигляді експансії назовні, в навколишній світ, створюючи у підмосковних латифундистів ілюзію культурної переваги над навколишніми народами", - зазначив Морозов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

Вас може зацікавити:

Визнання Росії державою-терористом: чим відрізняються підходи ЄС та США

Уже є група країн: експерт про перспективи виключення Росії з ООН

Вбивство дочки Дугіна: як воно вдарить по Путіну