RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більше ніколи не повернуться: народні засоби боротьби з мурахами

Попри те, що мурахи приносять багато користі у саду та на городі, якщо вони оселяються у будинку людини, це стає проблемою, адже вони розносять бактерії, псують продукти та накопичують їжу в важкодоступних місцях, що призводить до утворення грибка та цвілі у приміщеннях.

"Апостроф" пише, як можна позбутися цих комах народними засобами.

Читайте: Як позбутись від мурах на городі: 5 народних методів, які працюють

Насамперед слід дотримуватись чистоти, створюючи для мурах умови, коли їм просто не буде чим поживитися. Не варто залишати у вільному доступі їжу, брудний посуд, одразу прибирайте залишки липких, солодких, жирних, тваринних продуктів та протріть поверхні ганчіркою, змоченою в оцті.

Харчова сода є отруйною для комах, мурах зокрема. Змішайте її з цукром чи медом, додайте трохи води та залиште її на стежках мурах. Так само можна використовувати борну кислоту.

Мурахи також не люблять запахи петрушки, лаврового листя, гірчиці, чебрецю, меліси, м'яти, лимонної цедри. Ці трави можна розкласти у місцях, де подорожують мурахи. Особливо вони не полюбляють часнику, яким можна натерти поверхні у квартирі та гострий перець, який можна розсипати по їхній стежці.

Мурахи рухаються "стежками", які вони позначають феромонами й якщо їх знищити, скажімо, оцтом, одеколоном, ефірною олією, навіть звичайною мильною водою, комахи не знайдуть дорогу додому. А якщо вздовж цього маршруту покласти мертвих мурах та залишити їх, інші комахи втечуть.

Утім, боротьба з мурахами може не бути ефективною, якщо не знайти їх гніздо та знищити матку. Якщо її залишити, на місці вбитих мурашок дуже швидко з'являться нові.

Нагадаємо, раніше ми писали, як позбутися мурах, що облюбували півонії.

Вас може зацікавити:

Мурахи на деревах: п'ять екологічних способів позбутися їх

Як вивести мурах у саду і на городі: простий спосіб з борною кислотою

Як вивести мурах у будинку: найкращі народні засоби