Лайм

Мурахи на півоніях: як позбутися комах народними засобами без шкоди для квітів

Ці інгредієнти точно знайдуться вдома у кожного

Досвідчені господарі знають не тільки, коли потрібно садити ті чи інші овочеві культури за місячним календарем, а також як їх розмістити на грядках, щоб вони не пригнічували ріст та розвиток один одного, а й як боротися зі злісними шкідниками. theLime ділиться перевіреними народними засобами і дієвими методами, як позбутися мурах на півоніях.

Фото: pixabay.com

Харчова сода, зола та гашене вапно

Коли на півонії з'являються бутони, можна помітити, що мурахи збираються навколо них, щоб прогризти ніжні пелюстки і дістатися до нектару. Щоб позбутися шкідників, необхідно приготувати суху суміш, взявши рівні частини харчової соди, золи і гашеного вапна. Розпушуємо ґрунт і рясно посипаємо зону навколо кожної рослини.

Лавровий лист

Також можна приготувати настій з лаврового листа. 30 г сухого листа заливаємо 2 л окропу, накриваємо кришкою, а потім настоюємо протягом 3-х годин. Готову суміш розбавляємо 2 л води, проціджуємо та заливаємо в пульверизатор. Обприскуємо кущі кожні 5 днів.

Борна кислота

Знищити шкідників можна за допомогою приманки на основі борної кислоти та чогось солодкого, наприклад, варення. Для цього в невеликій тарі змішуємо 0,5 склянки теплої води, 1 ч. л. борної кислоти та 5 ст. л. варення. Ставимо приманку поблизу мурашника чи під кущем.

Читайте також: Чим підживити півонії, щоб пишно цвіли: поради досвідчених садівників.

Нашатирний спирт

Беремо 1 ч. л. нашатирю на 1 л води. Суміш готуємо безпосередньо перед використанням. Обприскуємо рослини із пульверизатора.

Керосин

Беремо кілька шматків щільної тканини, яка добре вбирає воду, вимочуємо її в керосині, а потім підкладаємо під кожен кущ півонії. Комахи не переносять цього запаху, тому швидко покинуть квітник.

Часник

У 2-літрову ємність заливаємо гарячу воду і додаємо 2 головки часнику, подрібненого за допомогою м'ясорубки або блендера. Настоюємо добу, після чого проціджуємо настій і використовуємо для обприскування посадок.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити троянди у травні, щоб пишно цвіли: 5 ефективних добрив.
  2. Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів.
  3. Як підживити смородину картопляним лушпинням, щоб було багато ягід: перевірений спосіб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії