Лайм

Як позбутись від мурах на городі: 5 народних методів, які працюють

Спробуйте застосувати їх на дозвіллі

Деякі господині теплу пору року полюбляють проводити на дачі, вирощуючи зелень, овочі, фрукти і радіючи квітам та ароматам. Проте біля городу часто можна зіткнутися з непроханими гостями: дворовими котами, які можуть завдати істотних збитків грядкам з урожаєм, а також мурахами, які шкодять рослинам. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхаками, як їх позбутися.

Багато хто з нас помилково вважає, що мурахи приносять лише користь. Так, вони переробляють ґрунт на глибину до 1,5 м, захищають сад від навали павутинного кліща, гусениць, слимаків, личинок мух. Але в той же час споруджений поблизу коріння дерева мурашник із часом пригнічує рослину, мурашки поїдають пелюстки троянд і солодкий нектар інших квітів, а також харчуються ягодами полуниці, морквою, гарбузом та ін.

Фото: pixabay.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися від настирливих комах?

Сода

Харчова сода, яку багато господинь часто використовують для очищення різних забруднень, чудово впорається і зі шкідниками. Справа в тому, що організм мурах насичений кислотою, а сода – бікарбонат натрію, лужна речовина, яка її нейтралізує. Потрапляючи в організм комахи, сода вступає в реакцію з кислотою, руйнується зовнішня оболонка комахи, і вона гине.

Щоб мурахи клюнули на приманку, потрібно взяти по 0,5 ст. л. соди та цукрової пудри. Додаємо близько 2 ст. л. води, розмішуємо та виливаємо отриманий розчин у пластикові кришки. Розставляємо ємності вздовж стежок та в місцях скупчення комах.

Борна кислота

Борна кислота згубно впливає на роботу нервової та травної систем мурах: вона зневоднює організм, а через кілька годин після потрапляння всередину починається параліч, і комаха гине. Якщо інші мурахи поїдають останки, те саме відбувається і з ними.

Для приготування розчину беремо 5 г речовини та розчиняємо у склянці гарячої води, додаємо 2 ст. л. цукру чи меду. Доливаємо води – близько 1 л. Увечері, після того, як комахи зібралися ночувати, поливаємо цією сумішшю мурашник. Якщо ж мурашник не можна знайти, розчин наливаємо в невеликі плоскі ємності та розставляємо вздовж стежок, якими вони пересуваються.

Перманганат калію (марганцівка)

Розчин перманганату калію також чудово впорається у боротьбі зі шкідниками. В 1 л води насипаємо марганцівку до насиченого рожевого кольору, поступово змішуємо отриманий розчин з 10 л води, щоб не перестаратися з дозуванням. Поливаємо ним гнізда комах, а також обробляємо рослини, по яких вони люблять повзати.

Нашатирний спирт

Щоб не тільки позбутися від настирливих комах, а й підгодувати рослини, необхідно приготувати простий розчин. 10 г нашатирного спирту розводимо у 8-10 л води та поливаємо ним всю ділянку.

Оцтова кислота

Позбутися комах допоможе також звичайна оцтова кислота. Для цього 1 ст. л. столового оцту потрібно розвести в 1 л води та обприскати ті рослини, на яких з'явилися мурахи. Якщо ж у вас оцтова есенція, то 1 ст. л. розводять у 10 л води. Регулярно повторюємо процедуру до повного позбавлення від комах.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати