RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Магія літа та тепла: які унікальні природні явища можна побачити літніми ночами

На Землі є фантастичні місця, такі як озеро Світязь, де магія літніх ночей і прогулянки під місячним світлом стають ще прекраснішими, і є можливість побачити одне з чудес природи на власні очі.

Які унікальні природні явища можна побачити лише в короткі літні ночі, розповідає видання USA News.

Читайте також: Хто загинув у батискафі "Титан" під час спуску до "Титаніка": фото та біографії екіпажу

Рожеве озеро

Природний парк Лагунас-де-Ла-Мата відомий тим, що тут розташоване одне з найбільших рожевих озер в Європі, що утворилося в результаті випаровування соляної ропи з надр землі.

Дотягнутися до зірок

На архіпелазі Фортунат-Айлендс, де розташований біосферний заповідник Ла-Пальма, можна (майже) доторкнутися до зірок. Розташована на висоті 2400 м над рівнем моря, обсерваторія Роке-де-Лос-Мучачос відкриває краєвид на океан хмар. А в ясні ночі на небосхилі можна побачити тисячі зірок і небесних тіл.

Палаюче море

Влітку на острові Вадду на Мальдівах, острові Нікоя в Коста-Ріці, іспанській прибережній зоні: анклав Галісії, острів Сієс, острів Онс, Коркубіон або мис Фістерра деякі пляжі заповнюються блакитним сяйвом - явище, відоме як Sea of Burning (палаюче море). Біолюмінесцентні бактерії активуються та створюють на морській поверхні разючий ефект мерехтіння. Високі температури повітря влітку сприяють розмноженню цих мікроводоростей.

Стародавні таємниці Цейлону

У Шрі-Ланці в нагір'ї Цейлону є вершина заввишки 2243 метри, де, за місцевими повір'ями, "гинуть усі метелики на острові". Існує легенда, що саме тут Адам залишив свій слід після вигнання з Едему. Примітно, що буддисти називають це місце "слідами Будди", індуси запевняють, що слід належить їхньому верховному богу Шиві, а мусульмани - пророку Мохаммеду. Вершина або Пік Адама об'єднує всі релігії світу і приваблює все більше паломників та туристів. Групи туристів вирушають із міста Далхаус близько 3 години ранку. Після прибуття на місце доведеться подолати 2500 сходинок, щоб встигнути дістатися до храму на вершині до світанку.

Зелене світло

Деякі природні дива можна побачити випадково. Серед них Зелений промінь чи релеївське розсіювання. Це унікальне оптичне явище є зелене світіння, викликане заломленням променів світла, що проходить через земну атмосферу. Його можна побачити лише перед сходом сонця або через кілька хвилин після заходу сонця. Помітити це явище можна в Астурії та Кантабрії на північному узбережжі Іспанії.

Унікальні готелі

Найкраще місце для кемпінгу з унікальними "бульбашковими" готелями знаходиться поблизу міста Авіла в Іспанії. Туристам пропонують насолодитися зоряним літнім небом в унікальній прозорій капсулі.

Нічне сафарі

Унікальна екосистема в заповіднику Масаї-Мара (Кенія) дозволяє туристам насолодитися нічним сафарі. Багато хижаків виходять на полювання після заходу сонця, і у відвідувачів з'являється унікальна можливість побачити справжнє життя в дикій природі.

Японські світлячки

У Токійському готелі Chinzanso Garden спеціальна команда регулярно вводить личинок Sea of Burning, які випромінюють сяйво наприкінці травня кожен рік. Готель виглядає, як невелика міська оаза з відлуннями одного з великих класичних фільмів японського кіно - "Могили світлячків".

Тропічний ліс

У біозаповіднику "Хмарний ліс Монтеверде" (Monteverde Cloud Forest) у Сьєрра-де-Тіларані (Коста-Ріка) можна насолодитися диким тропічним лісом. Вночі ви почуєте унікальну симфонію звуків та відчуєте неймовірну гаму почуттів. Тут можна побачити рідкісних тварин, таких як олінго, дивовижні рослини та величезних павуків-птахоїдів.

Унікальна квітка

У ботанічному саду Тохоно Чул у штаті Арізона, США є шанс побачити унікальну квітку Королева ночі (Queen of the Night) - особливий вид кактуса, цвітіння якого відбувається між червнем та липнем і триває лише одну ніч.

Раніше "Апостроф" писав, які моделі пляжного одягу будуть популярні влітку 2023 року.

Вас також може зацікавити:

Занадто короткі шорти: Руслана здивувала вибором одягу для поїздки під Бахмут

Куди зникла співачка Еліна Іващенко: переможниця "Х-Фактора" працює на круїзному лайнері

Живе в США і тренує людей: як склалася доля співака Олексія Кузнєцова, який виграв "Х-Фактор"