Лайм

Живе у США і тренує людей: як склалася доля співака Олексія Кузнєцова, який виграв "Х-Фактор"

Нині співаку 32 роки

Проект "Х-Фактор" подарував Україні багато талановитих вокалістів, більшість із яких так і не здобули обіцяної слави в рідній країні. Раніше ми розповідали, куди зникла переможниця 10-го сезону Еліна Іващенко, а в цьому матеріалі ви дізнаєтеся, що відомо про долю Олексія Кузнєцова - оперного співака, який став першим переможцем талант-шоу.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

Хлопець із Макіївки Донецької області виграв "Х-Фактор" у 19-річному віці. Суддів та глядачів у залі юнак вразив наповал першим виступом, виконавши "Adagio" з репертуару Лари Фабіан. Олексій потрапив до команди співачки Йолки, яка нині живе в РФ і мовчить про війну, і пройшов усі 11 прямих ефірів шоу.

У фіналі Кузнєцов виступив у дуеті з італійським тенором Алессандро Сафіна, здобув перемогу та грошовий приз – 2 мільйони гривень. Виграш хлопець витратив на лікування батька, який після травми хребта став інвалідом, та своє подальше навчання.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

У 2011 році Олексій підписав контракт із Sony Music Russia, який незабаром розірвав через відсутність діяльності іншої сторони.

Незабаром переможець першого "Х-фактора" перебрався жити до Австрії, де продовжив навчання оперному співу. Паралельно гастролював у різних країнах світу, виступав на закритих заходах (наприклад, на ювілеї П'єра Кардена), виконував партію Клода Фролло у мюзиклі Notre Dame De Paris.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

Кузнєцов мав за честь виконати національний гімн України під час футбольного чемпіонату Євро-2012 перед матчем зі шведською збірною, а також перед боксерським поєдинком за звання чемпіона світу за версією WBA, на святкуванні Дня незалежності США в Україні, та гімну Федерації футболу України на святкуванні 20-річчя Федерації.

Читайте також: Куди зник Вадим Олійник, який прославився на Фабриці зірок і співав у дуеті з Дантесом.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

Інтерес до академічного співу не завадив Олексію серйозно займатися спортом. У 17 років він став майстром спорту з боксу, а у 2014-му взяв участь у встановленні рекорду України із присідань. Також Кузнєцов захоплюється кросфітом, на перших змаганнях з кросфіту у Києві він посів 4 місце.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

Нині Кузнєцов живе в Америці. Разом із ним до США переїхала його кохана. Олексій одружений з Катериною Семеновою – подругою своєї молодшої сестри. В Україні дівчина займалася балетом та працювала фотомоделлю. У 2023 році в їхній сім'ї сталося поповнення - у пари народився син.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

В інтерв'ю ЖВЛ співак розповідав, що його мама продовжує жити в окупованій Донецькій області та покидати домівку відмовляється. Тато Олексія помер.

Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кузнєцов активно займається волонтерством: допомагає ЗСУ, дитячим лікарням, реабілітаційним центрам та переселенцям.

Фото: instagram.com/alexeikuznietsov

Дізнайтеся також, як змінилася Анастасія Петрик, яка виграла "Дитяче Євробачення-2012" та стала зіркою у 10 років.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято