RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чи буде новий напад на Україну з півночі: Наєв розставив крапки над "і"

Загрози наступу з території Білорусі, куди перемістилася частина ПВК "Вагнер", немає. Ситуацію контролюють на предмет загроз та готові вжити заходів.

Так прокоментував стан справ на північних кордонах України командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Великий плюс для України: Буданов пояснив, які наслідки матиме "заколот" Пригожина

"Саме на даний час у смузі відповідальності Північного угрупування військ безпосередньої загрози наступальних дій наземних сил для України з боку Білорусі та Росії немає. Однак, у разі зростання рівня загроз передбачено нарощування сил та засобів, а також інші практичні заходи щодо підвищення оборонних спроможностей угруповання", - повідомив він.

Водночас українська розвідка працює над отриманням інформації. Також щодня тримають контакт із західними партнерами щодо обміну даними. При цьому не витрачають час, адже командування нарощує оборонні спроможності та займається заходами підвищення навченості військових.

"Особовий склад злагоджений, а командири знають, як правильно управляти підлеглими і як діяти у разі необхідного посилення", - наголосив Наєв.

Нагадаємо, керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після переговорів з Олександром Лукашенком отримав можливість виїхати до Білорусі - на території цієї країни почали зводити кілька таборів підготовки бойовиків.

  • Вас також може зацікавити:

Чому Вагнер не пішов на Москву: Пригожин зробив зізнання

Найцікавіше залишилося за кадром: в ГУР обіцяють другу дію у "шоу Пригожина"

Чому Пригожин дав задню: ISW про "заколот" "вагнерівців" в Росії