RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Що необхідно Україні для успішного наступу: Залужний озвучив пріоритети

У той час як російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на веденні бойових дій у трьох напрямках, ЗСУ перейшли до контрнаступу на Бахмутському напрямку. Тим часом для успішного завершення війни українській армії знадобиться чимало коштів та зусиль.

Про це в інтерв'ю The Washington Post заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, українській армії зараз необхідні літаки F-16, снаряди та терпіння.

Читайте також: Небезпека для Харкова існує, але це фантастика – офіцер Нацгвардії

Залужний розкритикував союзників за те, що ті досі не надали нам сучасних літаків. Він також зазначив: його дратує, коли кажуть, що наступ йде повільно: за його словами, "це проблема спостерігачів", якщо поступ відбувається не так швидко, як їм хотілося б.

Головком додав: для швидшого просування потрібно більше зброї від західних союзників – а також винищувачі F-16, щоб отримати перевагу у повітрі.

"Це не шоу, на яке дивиться весь світ. Кожен метр землі дається нам кров'ю", - наголосив генерал.

Говорячи про нещодавній бунт Пригожина, головком заявив, що ЗСУ не відчули послаблення оборони росіян на будь-якому напрямку, оскільки "Вагнер" залишив фронт після повідомлень про "повне взяття" Бахмута.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде кругом ... Наше завдання - підготуватися до гірших і ймовірних сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати наслідки того, що можливо", - заявив Залужний.

Не забув Залужний і про можливість підриву ЗАЕС, або початку ядерної війни.

"Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". Ну що, нам здаватися?", - зазначив головком.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські воїни вибили російських окупантів з однієї з позицій по трасі Слов'янськ-Бахмут у районі Оріхово-Василівки.

  • Вас також може зацікавити:

Українські захисники зачистили плацдарм окупантів у Донецькій області

ЗСУ стукають у двері: росіяни починають тікати з Криму

До чого привів заколот Пригожина: в Україні зробили два висновки