RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

На Херсонщині 10 окупантів підірвалися на своїх мінах: зведення за 30 червня

Російські окупанти протягом доби, 30 червня, продовжили завдавати ударів по території України, застосувавши чотири зенітні керовані ракети із ЗРК С-30 та іранські ударні безпілотники "Shahed-136/131".

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Українські захисники зачистили плацдарм окупантів у Донецькій області

Як зазначається, окупанти використали 13 іранських дронів для ударів по військових та інфраструктурних об’єктах у Запорізькій області. ЗСУ знищили 10 із них.

За добу противник завдав вісім ракетних та 34 авіаудари, здійснив 40 обстрілів з РСЗВ по позиціях української армії та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено більше 20 цивільних житлових будинків та навчально-виховний комплекс.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою.

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та один - по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, три склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах. На полігонах тривають заходи бойової підготовки та злагодження підрозділів ЗС Росії перед їх відправкою у райони ведення бойових дій в Україну.

Сіверський та Слобожанський напрямки: мінометні та артобстріли н. п.: Красні Лози Чернігівської області; Баранівка і Свобода Сумської області; Уди, Гатище, Огірцеве та Дворічанське Харківської області.

Куп’янський напрямок: противник здійснив безуспішні наступи в напрямку Новоселівського Луганської області. Завдав авіа удару в районі Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Путникове, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ та Кислівка на Харківщині.

Лиманський напрямок: за добу противник завдав авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного і Роздолівки на Донеччині. Артобстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Роздолівка, Берестове Донецької області.

Бахмутський напрямок: противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Хромового Донецької області. Завдав авіаудару поблизу Нью-Йорка на Донеччині. Від ворожих артобстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, зокрема, Часів Яр, Костянтинівка, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Південне Донецької області.

Авдіївський напрямок: ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського. Здійснив артобстріли понад 15 населених пунктів. Серед них Очеретине, Керамік, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Невельське Донецької області.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ відбили усі атаки противника в районі Мар’їнки. Водночас, ворог завдав авіаудару в районі цього міста. Здійснив артобстріли близько 10 населених пунктів, зокрема, це Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок: ворог завдав авіаударів в районах Благодатне та Золота Нива Донецької області. Здійснив обстріли близько 15 населених пунктів, зокрема, Парасковіївку, Благодатне, Вугледар, Новоукраїнку, Шахтарське Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаудару в районі Антонівки Херсонської області. Здійснив артобстріли понад 40 населених пунктів. Серед них Новодарівка, Левадне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка Запорізької області та Дудчани, Антонівка, Херсон, Степанівка, Дніпровське Херсонської області.

"Російські окупаційні війська продовжують вбивати один-одного на полі бою. Так, в населеному пункті Сергіївка Херсонської області, після проведення чергової ротації на позиціях, з 15 червня по теперішній час в одному з підрозділів 5 армії східного воєнного округу підірвалося до 10 військовослужбовців противника на мінах, які встановлено попередньою ротацією", - розповіли у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ході наступальних дій ЗСУ просуваються на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Тяжкі бої йдуть на трьох напрямках - ЗСУ потрапили до кількох баз окупантів: зведення Генштабу

Втратили береги: чи зможе російське командування зберегти коридор до Криму

Швидкого успіху не буде – майор 103 бригади про наступ ЗСУ