RU  UA

Безліміту ракет і снарядів в окупантів вже немає: в ЗСУ розповіли, які сили Росія зібрала проти ЗСУ

Росія сконцентрувала проти української армії на сході країни більш ніж 300 тисяч солдатів. Проте безліміту снарядів і ракет тепер вже нема.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник східного угруповання військ Сергій Череватий.

Читайте також: Окупанти вже не можуть відновити втрати: що відбувається на південному рубежі

За його словами, зараз ініціатива залишається за Збройними силами України. За добу противник завдав 486 артилерійських ударів, відбулося 15 боєзіткнень. Українці знищили 102 окупанти, п'ять градів, САУ "Мста", чотири склади з боєприпасами.

При цьому росіяни в обороні намагаються контратакувати, проте невдало. Продовжується процес захоплення панівних висот навколо Бахмута. Все робиться для того, щоб погіршити логістику окупантів.

"Ми знаємо все про підрозділи росіян у Бахмуті. Головний кістяк - десантники. Також є піхота, армійський резерв, дрібні ПВК (не Вагнер) і роти Шторм-Z. Загалом на бахмутському напрямку - до 180 тисяч вояків. Шторм-Z - схожі на вагнерівців. Такі ж зеки. Проте на відміну від Вагнера, там частково діє статут і немає страт і загородзагонів. Тому дисципліна у них набагато гірша, вони ходять в самоволки, мародерять, відмовляються йти в наступ", - пояснив експерт.

Зокрема, на Куп’янському напрямку противник здійснив п'ять штурмів. Там воюють такі ж окупанти, як і на бахмутському напрямку. Угруповання налічує більше 125 тисяч осіб. Ворог використовує всі типи підрозділів.

Речник східного угруповання військ зауважив, що хоч всі типи і зразки озброєння у росіян є, проте у них накопичуються проблеми.

"Особовий склад заміщується мобілізованими, які гірше навчені. Такого безліміту снарядів і ракет, як було раніше, у них тепер вже немає. Вони їх використовують обережно. Ми використовуємо новіші і мобільніші системи озброєнь, що дозволяє більш точно вражати ворожу техніку і живу силу", - наголосив Сергій Череватий.

Нагадаємо, за даними Генштабу, українські воїни продовжують рух на Запорізькому та Донецькому напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ створюють несприятливі умови для окупантів: експерт про ситуацію під Запоріжжям та Бахмутом

На фронті ліквідували відомого поплічника Кадирова зі ставропольського ОМОНу: роками дубасив людей, фото

Ще мінус 16 млн доларів з бюджету Росії: ЗСУ підбили чергову "пташку" окупантів