RU  UA

Окупантів беруть у "вогневий мішок": Сили оборони готують сюрприз росіянам у Бахмуті

Збройні сили України, завдяки високій динаміці бойових операцій, поступово беруть окупаційний контингент у Бахмуті у "вогневий мішок", відсікаючи їх від логістичних маршрутів.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів начальник пресслужби 26 артилерійської бригади Сухопутних військ ЗСУ Олег Калашников.

Читайте також: Окупантів заманили у пастки: Сирський розповів про успіх Сил оборони біля Бахмута

"Сили оборони України поступово беруть окупаційний контингент у Бахмуті у "вогневий мішок", відсікаючи їх від логістичних маршрутів. Якщо нинішня динаміка збережеться, ми візьмемо основні висоти навколо міста, і в такому разі у росіян залишиться лише одна лінія постачання Бахмут-Попасна. Всі південні та північні траси, які ведуть до міста, будуть під нашим контролем. Особливо, якщо зараз ми візьмемо Кліщіївку та Верхівку", - розповів Калашников.

За словами офіцера, сховатися в самому місті окупантам буде ніде, оскільки вони самі, завдяки своїй тактиці "випаленої землі", знищили всі будівлі в місті.

"Тобто, зараз ми звільняємо території навколо Бахмута. Якщо так піде і далі, то незабаром ми почнемо звільняти й саме місто", - підкреслив Калашников.

Додамо, що в Генштабі ЗСУ повідомили, що на Бахмутському напрямку Сили оборони за минулий тиждень звільнили 24 квадратних кілометри. Українські військові закріплюються на досягнутих рубежах та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ зайняли важливий плацдарм біля Бахмута і звільнення міста стає питанням часу.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ досягли нових успіхів на Запоріжжі та Донбасі: карти боїв

ЗСУ просунулися в районі Кліщіївки: у Генштабі розкрили деталі успішної операції біля Бахмута

Окупанти почали застосовувати проти ЗСУ "росу смерті": які симптоми ураження хімзброєю