RU  UA

Окупанти роблять все, щоб змусити ЗСУ оборонятися: що відбувається на фронті

Російські окупанти намагаються наступати з метою змусити ЗСУ задіяти резерви - командування агресора розуміє, що Україна ще не задіяла їх.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військовий експерт Павло Нарожний.

Вони наступають, щоб змусити ЗСУ оборонятися та вводити резерви, проте поки що їм це не вдається.

Читайте також: Мінус 200 окупантів: ЗСУ завдали потужного удару по базі росіян в Токмаку

ЗСУ навряд чи зможуть наступати на Бахмутському напрямі, бо там є дуже щільна забудова. Тому головна мета ЗСУ – убезпечити міста, які перебувають за Бахмутом та контролювати територію навколо міста, заявив експерт. Сам Бахмут зараз жодної цінності не становить, тому що місто повністю зруйноване.

"Для росіян Бахмут - це політична точка. Тому вони будуть там триматися за нього до останку. Проте втримати місто шансів майже немає, бо місто повністю прострілюється і підвозити туди БК і особовий склад - самовбивча політика", - заявив Нарожний.

Говорячи про появу поблизу лінії фронту "кадировців", експерт зазначив, що їхнє основне завдання - це "мотивувати" інших окупантів іти в атаку, а моральний дух росіян падає.

На Бердянському напрямі йдуть наступальні дії, але говорити про прорив фронту ще зарано.

"Зараз іде підготовка - знищення артилерії, ППО, боєзапасу тощо. І це тільки питання часу, коли і на якій ділянці фронту станеться прорив", - заявив Нарожний.

Велику проблему для ЗСУ становлять мінні поля: їх "знімають" або вибухівкою, або за допомогою трала. Це дає вузький прохід, який доводиться робити під обстрілами: при цьому наші війська не мають великого досвіду війни на мінних полях.

Щодо касетних боєприпасів, які отримала Україна, то це надасть ЗСУ перевагу, оскільки раніше були поставлені виключно фугасні боєприпаси.

"Перевага касетного снаряду в тому, що він має 88 міленьких боєприпасів, які можуть покривати територію, як 2 футбольних поля. При цьому набагато більше шансів для знищення піхоти. І прорвати оборону з такими боєприпасами буде важче", - відзначив Нарожний.

Також експерт згадав і про недавню атаку росіян на острів Зміїний: він назвав це підготовкою до нової зернової угоди.

"Вони показують, що можуть бомбардувати кораблі, якщо вони підуть без російського дозволу", - резюмував Нарожний.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до середини "більш широкого" контрнаступу на кількох фронтах.

  • Вас також може зацікавити:

Демілітаризація РФ йде за планом: Генштаб оновив втрати окупантів у війні

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмута – питання часу: яка ситуація на фронті

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги