RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Керівники ТЦК, митниці і не тільки: НАЗК проведе масштабну перевірку держслужбовців

Після викриття незаконного збагачення ексвоєнкома Євгена Борисова, Національне агентство з питань запобігання корупції упродовж трьох місяців проведе масштабну перевірку усіх керівників ТЦК, а згодом й керівників митниць.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Скандальний одеський ексвійськком збагатився на рекордну суму: в НАЗК розкрили подробиці

На його думку, серед держслужбовців, у тому числі працівників військкоматів, більшість - доброчесні, але є й ті, що зловживає своїм службовим становищем. Зокрема "еталонним порушником" є Євген Борисов.

"Для того, щоб з'ясувати - моніторингом способу життя, - хто ще з керівників центрів комплектування нашого війська зловживає своїм службовим становищем, НАЗК упродовж трьох місяців перевірить весь керівний склад усіх військкоматів нашої країни", - наголосив глава Національного агентства.

Він уточнив, що перевірятимуть не тільки сотні керівників військкоматів України, а й також "водіїв, кухарок, коханців і коханок".

"Сподіваємося впоратися із військовими комісаріатами за три місяці. І через три місяці приступити до перевірок митників, також керівництва", - заявив Новіков.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, наприкінці червня стало відомо, що в Україні створять робочу групу, яка займатиметься перевіркою голів ТЦК щодо їхньої сумлінності та відповідності способу життя, заявленому в деклараціях.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті п'яний військком побив жінку: з'явилася реакція Міноборони

Підробляли документи ухильникам: співробітники ТЦК на Донеччині підуть під суд

На Львівщині офіцер побив солдата: яке покарання чекає на зловмисника