RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Це теж громадське місце: що потрібно знати про вручення повісток на пляжах

Співробітники ТЦК та СП, яких перевірятиме НАЗК, вповноважені вручити повістку військовозобов'язаному будь-де, у тому числі на пляжі. Водночас її не мають право вручати як покарання, зокрема за ігнорування заборони місцевої влади на відвідування пляжів та купання у водоймі.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Facebook.

Читайте також: Мобілізація обмежено придатних в серпні: кого призвуть і чи можуть відправити на передову

"Повістка – не покарання, не прямий квиток на передову для всіх без розбору, а один з методів налагодження комунікації, підвищення відповідальності та свідомості громадян у питаннях дотримання норм режиму воєнного стану. Перевірка їх готовності стати до виконання військового обов’язку", - йдеться у повідомленні.

В ОК "Південь" зауважили, що не має значення, де та коли військовозобов'язаний отримає повістку, тому що співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вповноважені вручити її у будь-якому місці, "чи завітавши за місцем вашого проживання, чи зустрівши вас за маршрутом вашого прямування, чи в інших громадських місцях".

Крім того, після отримання повістки громадянин зобов'язаний з'явитися у вказані терміни на збірний пункт. Як зазначили у відомстві, за неявку до ТЦК українцям загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, в Україні запровадять онлайн-бронювання працівників.

  • Вас також може зацікавити:

Будуть видавати повістки трьох видів: що зміниться для призовників з 1 серпня

Співробітники ТЦК часто забороняють зйомку при врученні повістки, але є кумедний нюанс

Реальні вироки та умовні терміни: як в Україні карають ухилянтів від мобілізації