RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Їстівні гриби та їх "двійники": як відрізнити і не отруїтись

З початку серпня приходить грибний сезон, який також таїть у собі багато небезпек. Річ у тому, що я довиті гриби часто маскуються під їстівні.

"Апостроф" ділиться важливими порадами, як відрізнити небезпечні гриби.

Читайте також: Посівний календар до кінця літа: сприятливі та заборонені дні для роботи в саду та городі

Отруйні двійники існують і в печериці, і в лисички, і в інших їстівних грибах. Якщо хоч трохи сумніваєтеся — краще не чіпати підозрілих грибів, бо навіть єдиний отруйний гриб може перетворити на отруту всю здобич. Якщо він потрапить до "здорових" побратимів в одну каструлю.

Найнебезпечніший гриб - бліда поганка, яку багато хто плутає з печерицями. Відрізнити просто - поганка має тонку ніжку, підперезану "спідничкою". На білий гриб схожий сатанинський гриб. Його можна відрізнити по червоному капелюшку і темно-рожевій ніжці.

Також маслюків іноді плутають із умовно неїстівним перцевим грибом.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що на Одещині жінки отруїлися рибою, серед постраждалих також була вагітна.

Вас також може зацікавити:

Як зберігати огірки, щоб довше залишалися свіжими: поради та лайфхаки

Дасть по відру з кожного куща: чим краще підгодовувати помідори влітку

Можна зробити тільки гірше: як правильно підгодовувати овочі попелом, щоб не вбити врожай