Якщо ви вже розібралися, як правильно зберігати молодий часник, щоб він не висох, саме час зайнятися огірками. Адже їхнє неправильне зберігання призведе до того, що овочі швидко втратять корисні властивості та зіпсуються. TheLime зібрав поради, які допоможуть продовжити "життя" плодам до 3-4 тижнів.
Що робити, щоб огірки якнайдовше залишалися свіжими?
Не слід мити овочі перед тим, як відправлятимете їх у холодильник. На них не має бути пошкоджень, інакше огірки швидко зіпсуються. Для тривалого зберігання найкраще підходять ґрунтові плоди із щільною шкіркою, а не тепличні.
Не підходять для тривалого зберігання водянисті огірки з тонкою шкіркою, огірки-переростки, що швидко втрачають всі корисні властивості, а також тепличні сорти швидкого дозрівання, які рекомендується зберігати не більше 3-4 днів.
Читайте також: Консервація без стерилізації: рецепт хрустких маринованих огірків на зиму.
Як зберігати огірки у холодильнику? 4 способи
Складіть огірки в поліетиленовий пакет та зверху накрийте вологою марлею. Пакет залиште відкритим – у такому разі плоди зберігатимуться свіжими близько 10 днів.
Обгорніть кожен огірок паперовою серветкою та помістіть у целофановий пакет – таким чином можна зберегти свіжість овочів до двох тижнів.
Зберігайте огірки у воді. Для цього налийте в ємність холодну воду (так щоб вона на 1-2 см покривала овочі), покладіть огірки хвостиками вниз і поставте в холодильник. Пам'ятайте, що один раз на день воду потрібно міняти. Термін зберігання за такого методу – 3-4 тижні. Як це працює? Поступово огірки втрачатимуть вологу, проте зможуть компенсувати її нестачу, вбираючи воду з каструлі чи відерця.
Огірки ретельно помийте та дайте їм обсохнути. Після чого обмажте яєчним білком: на шкірці з'явиться плівка, яка перешкоджатиме випаровуванню вологи.
Помилки у зберіганні огірків
Не потрібно упаковувати огірки в целофан без доступу повітря – так вони пролежать близько 2-3 днів, а потім почнуть псуватися. Також не рекомендується зберігати овочі разом із стиглими плодами, що виділяють етилен (банани, груші, абрикоси, катрофель, яблука) – під впливом цієї сполуки огірки починають швидко дозрівати.
Дізнайтеся, як приготувати огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.