RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Куди в Україні поїхати з дітьми: ТОП-7 місць для відпочинку та розваг

Літо, звичайно, є найкращим часом для сімейних подорожей з дітьми, а наша країна має безліч прекрасних місць, де уся родина зможе отримати незабутні враження та відпочити.

Ресурс "Обозреватель" знайомить з декількома цікавими туристичними напрямками у Центрі та Заході України.

Читайте: Відпочинок на українських озерах: куди зараз можна поїхати і як дістатись

Львівщина

Львів здатен перенести вас у часи минулого. Відвідайте Львівський зоопарк, де діти будуть в захваті від знайомства з екзотичними тваринами. Прогуляйтеся парком культури та відпочинку імені Хмельницького, де малюки зможуть насолодитися казковим ландшафтом. А у парку "Уруру" дітям запропонують атракціони та розваги на будь-який смак. Обов'язково відвідайте Палац Корнякта, щоб зануритися у світ історії та дізнатися багато цікавого про минуле цього унікального міста. На оглядовому майданчику на даху старої Ратуші туристів чекатимуть неймовірні краєвиди та запашна кава.

Івано-Франківщина

Мальовничий Івано-Франківськ приховує багато приємних сюрпризів для вашої сім'ї. Під час пішої екскурсії у парку імені Франка діти зможуть насолодитися чистим повітрям та зеленим ландшафтом. У Чорногірському національному природному парку малюки зможуть зануритися у світ Карпатських гір та побачити водоспад Женецький Гук. Прогуляйтесь Коломийським парком мініатюр "Писанка", де представлені найвідоміші пам'ятки України у масштабі 1:33. Під час автобусної екскурсії по області, яка триватиме цілий день. можна побачити місцеві озера, прогулятися гірськими стежками, розслабитися у чанах з гарячою водою або в термальних басейнах. Дітям особливо сподобаються кінні ферми та історичні пам’ятки.

Хмельниччина

Хмельницький славиться своїми парками та культурними подіями. Обов'язково відвідайте заповідну зону "Подільські Товтри", де краса природи віднімає подих. Заплануйте екскурсію до замку князів Острозьких чи заповідника Меджибіж. Прогуляйтесь розкішним дендропарком, де діти зможуть насолодитися різноманітними рослинними експозиціями та озерами. На правому березі Бузького водосховища розташований Парк культури і відпочинку імені Чекмана, де є багато цікавих локацій для відпочинку з дітьми. Ботанічний сад Хмельницького національного університету - це просто неймовірно гарна зелена зона з унікальними рослинами.

Кам'янець-Подільський

У мальовничому Кам'янець-Подільському замку можна провести майже цілий день, де діти зможуть відчути себе справжніми лицарями та принцесами. Варто відвідати головну місцеву святиню – Троїцький кафедральний собор, щоб помилуватися його мальовничою архітектурою. На центральній площі міста, де розташовано багато гарних споруд, які привертають увагу туристів, можна випити кави та скуштувати морозива.

Рівненщина

Рівне наче створене для активного відпочинку з дітьми. У місцевому зоопарку малюки зможуть не тільки побачити різноманітних тварин, а й навіть погодувати деяких із них. У парку Шевченка дітям напевно сподобається ігровий майданчик, а у церкві Святої Трійці на гостей чекають історичні пам'ятки та природні красоти. Захоплюючою прогулянкою може стати екскурсія до Тараканівського форту чи до Тунелю закоханих. Не зважаючи на таку "дорослу" назву, дітям тут буде дуже цікаво.

Тернопільщина

У Тернополі "маст-хев" є парк Шевченка, де діти зможуть погратися на дитячому майданчику та покататися на атракціонах. Біля штучного, але величезного Тернопільського ставу малюки зможуть погодувати лебедів, гусей або ж знайти іншу розвагу, навіть покататися на екскурсійному катері.

Черкащина

Черкаси славляться своєю багатою історією та архітектурою. У фортеці дітки зможуть відчути себе справжніми оборонцями стін. Прогуляйтесь Центральним парком культури і відпочинку, де малюки матимуть змогу погратися на атракціонах та побачити величний фонтан. В Умані можна відвідати дендрологічний парк "Софіївка", де на туристів чекають різноманітні рослинні колекції та озера, а також побачити комплекс світло-музичних фонтанів.

Але навіть під час подорожі не варто забувати про безпеку. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та тримайтеся подалі від великих скупчень людей.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки коштує зняти будиночок на озері Світязь.

Вас може зацікавити:

Відпочинок з дітьми: де зараз в Україні працюють аквапарки

Друге літо в окупації: з’явилося нове відео зі "звільненої" від туристів Кирилівки

Відпочинок на морі, який не вдарить по кишені: топ-10 найдешевших пляжів в Європі