RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Оновлені правила бронювання військовозобов'язаних в 2023 році: що треба знати

В Україні оновили правила бронювання військовозобов'язаний у воєнний час – зокрема, розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановлено чіткі терміни розгляду держорганами звернень підприємств.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

"Під час зустрічей з бізнесом ми отримували неодноразові скарги на зволікання державних органів з розглядом звернень щодо визначення підприємств критично важливими. Це впливало на діяльність суб’єктів господарювання, заважало бізнесу планувати свою роботу. Бюрократичній тяганині в питаннях бронювання буде покладено край. Сьогоднішнім рішенням Уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання", – зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: Реальні вироки та умовні терміни: як в Україні карають ухилянтів від мобілізації

Ухвалені Урядом зміни передбачають:

  • суми Єдиного соціального внеску (ЄСВ) будуть враховуватися як один із критеріїв для визначення критично важливих підприємств. Згідно зі змінами, підприємства, які сплачують податки, збори та платежі (за винятком митних), перевищуючи суму 1,5 млн євро протягом звітного податкового року, можуть бути вважатися критично важливими;
  • підприємства ветеринарної медицини та державні організації, що займаються пробірним контролем, будуть вважатися критично важливими, якщо вони відповідають двом або більше критеріям;
  • застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах і підлягають бронюванню.

Раніше ми писали, що з 1 серпня строковики за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

  • Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до війська

Як захистити свої права, якщо силою затягують до ТЦК: рекомендації юриста

Відстрочку буде отримати легше: що треба знати про нові правила мобілізації