RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки ворога по шести напрямках: зведення за 13 серпня

ЗСУ впродовж поточної доби відбили 24 російські атаки, впевнено просуваючись на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу від 13 серпня.

За даними командування, впродовж поточної доби ЗС РФ завдали 2 ракетних удари, 24 авіаційних ударів та близько 40 обстрілів з РСЗВ, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення. На різних ділянках фронту зафіксовано 24 бойових зіткнення.

Читайте також: Накивали п’ятами від ЗСУ: відео втечі окупантів з Урожайного

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник застосував міномети та артилерію для обстрілів понад 15 населених пунктів, серед яких Галаганівка, Грем’яч, Нововасилівка Чернігівської області; Волфине, Тур’я Сумської області та Огірцеве, Окіп, Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник безуспішно здійснював штурм в районі південно-східніше Андріївки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали такі населені пункти як Кам’янка Петропавлівка, Берестове, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник використав авіацію для ударів в районах Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське, Серебрянка, Званівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник намагався відновити втрачене положення у районах південніше Андріївки та західніше Ягідного Донецької області. З артилерії ворог гатив по понад 15 населених пунктах, серед них Міньківка, Оріхово-Василівка, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора, Привілля Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Керамік, Новокалинове, Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку окупанти безуспішно штурмують українські позиції в районі Мар’їнки. Під артилерійський вогонь потрапили 10 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ намагалися повернути позиціїв районі західніше Старомайорського Донецької області. Ворог завдавав авіаційних ударів в районах Благодатного та Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Водяне, Вугледар, Богоявленка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗС РФ здійснили невдалий штурм в районі східніше Роботиного Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Червоного та П’ятихаток Запорізької області. Від ворожої артилерії постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник використав авіацію для обстрілу Зеленого Гаю Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Золота Балка, Велетенське, Станіслав, Комишани, Новотягинка, Антонівка Херсонської області, місто Херсон та Іванівка Миколаївської області.

Разом з тим, як зазначає командування, ЗСУ продовжують просуватися на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на нових позиціях. Українська авіація впродовж доби завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння й військової техніки противника та 4 - по ворожих ЗРК. Ракетні та артилерійські підрозділи уразили 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 1 ЗРК, 1 станцію РЕБ, 1 засіб протиповітряної оборони противника.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ взяли в полон комбата армії РФ, який "злив" позиції окупантів.

Вас може зацікавити:

Окупанти знову атакували Херсон і лікарню в Бериславі: є поранені, фото

"Привіт" від партизанів: в Маріуполі розквітла потужна "бавовна", фото

Російський корабель відкрив вогонь по цивільному судну, що йде в Україну: що відомо