RU  UA

Терпіння закінчується: Чорноморський флот РФ до кінця року може чекати сюрприз

Військові експерти прогнозують, що Російська Федерація може втратити Чорноморський флот до кінця поточного року після інциденту з обстрілом цивільного судна.

Про це в ефірі розповів експерт з питань нацбезпеки, військовослужбовець Іван Варченко.

Читайте також: Чергова порція брехні від Росії: нові подробиці інциденту з судном "Сукра Окан" у Чорному морі

Він зауважив, що напад росіян на цивільне судно - навряд чи інструмент дипломатії. Скоріше за все, це просто піратська діяльність. І завдання міжнародної спільноти - покласти цьому край. Для цього мають бути нейтралізовані інструменти, за допомогою яких здійснюються подібні напади.

"Тому я прогнозую, що цього року російський Чорноморський флот припинить своє існування. Його або потоплять, або нейтралізують в інший спосіб, можливо захоплять кораблі командами інших держав.Терпіння світової спільноти закінчується. Чорноморський флот - не найбільша флотилія в Чорному морі. І у цивілізованих держав досить засобів його нейтралізувати. І гадаю, це буде зроблено", - наголосив він.

Також, за його словами, штаби українських партнерів передбачають різні сценарії звершення війни: що закінчиться найближчим часом, і що може затягнутися на роки. Україна вже звільняла території без наявності винищувачів F-16. Проте прикриття з повітря - один з найважливіших компонентів бойових дій. Можливо дехто має бажання закінчити війну за рахунок України. Проте українська дипломатія має міцну позицію і ймовірно продемонструє позицію країни.

"Тим часом переговори з Росією можливі за участі посередників. Проте, напевне, Україна не буде торгувати своїми територіями і піддаватися на шантаж. Також можна буде вести розмову про розміри репарацій", - вважає Іван Варченко.

Нагадаємо, після призупинення зернової угоди у Міноборони РФ заявили, що всі судна, які курсуватимуть до українських портів, вважатимуть залученими до "українського конфлікту" на стороні влади Києва.

  • Вас також може зацікавити:

Бити по кораблях Росія не буде: названо головну мету зернової блокади Путіна

План – поставити весь світ навколішки: в Україні назвали мету російських ударів по Одесі.

Під загрозою експорт зерна: у ОК "Південь" розповіли про наслідки ударів по Одещині