RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ просунулись на Запоріжжі і зробили вилазку на лівий берег Дніпра: свіжі карти боїв

Сили оборони України провели черговий рейд на лівий берег Дніпра на Херсонщині та зайняли нові позиції на околицях Роботино у Запорізькій області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Окупантам залишиться один вихід: закріплення на лівому березі Херсонщини розв'яже руки ЗСУ

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжують наступальні операції на північний схід від Куп'янська. У Генштаб ЗСУ повідомили, що російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Синьківки (9 км на північний схід від Куп'янська) та Іванівки (21 км на південний схід від Куп'янська). У свою чергу, українські сили проводили контратаки на північний схід від Куп'янська.

Російські війська продовжували наступ на лінії Сватове-Кремінна, але успіхів не досягли. Війська окупантів вели безуспішні наступальні дії поблизу Надії (15 км на захід від Сватового) та на південь від Новоселівського (15 км на північний захід від Сватового).

Російські військові блогери стверджували, що російські сили відбили українські атаки на лінії Райгородка-Кармазинівка (13 км на захід до 13 км на південний захід від Сватового), в районі Журавської балки на південний захід від Кремінної, поблизу Червонопопівки (6 км на північ від Кремінної), поблизу Діброви (5 км на південний захід від Кремінної), а також у Серебрянському лісництві на південь від Кремінної.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська вели наступальні дії в районі Бахмута, але 11 серпня не просувалися. Також українські сили проводили диверсійно-розвідувальні операції поблизу Ягідного (2 км на північ від Бахмута) та Берхівки. Інші російські "військори" стверджували, що українські війська намагалися прорвати російську оборону у Кліщеївки. Повідомляється, що російські війська покращили свої позиції поблизу Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) і здійснили обмежений поступ на південь від Кліщіївки.

Українські сили вели наступальні дії вздовж лінії Авдіївка-Донецьк і атакували поблизу Невельського (14 км на південний захід від Авдіївки), Старомихайлівки, Малинівки (24 км на північний захід від с. Бахмут), Веселе (5 км на північний схід від Авдіївки). Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Мар'їнки (на західній околиці Донецька), Красногорівки (23 км на південний захід від Авдіївки) та Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька).

Обстановка на південному фронті

Українські війська проводили обмежені наступальні операції у західній частині Донецької області. Українські війська продовжували наступальні дії у районі кордону Донецько-Запорізької області. ЗСУ просунулися до Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки).

Російський батальйон "Восток", який обороняється в Урожайному, визнав, що українські сили відтіснили російські війська з позицій в Урожайному. Також російським військам важко евакуювати поранених із 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади (36-ї загальновійськової армії Східного військового округу) з Урожайного через українські артилерійські удари по російській техніці.

Українські війська продовжували наступальні операції та просунулися до околиць села Роботине (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області. Також українські війська розширили свою зону контролю вздовж фронту завширшки шість кілометрів поблизу Роботиного.

ЗСУ проводили операції у ближніх тилових районах на окупованому східному (лівому) березі Херсонської області. Повідомляється, що українські сили захопили західну половину села Козачі Табори, а українська диверсійно-розвідувальна група з 30 осіб здійснила засідку на колону російської бригади на ділянці траси E58 між Роздольним та Вільним, приблизно за 8 км на південь від Нової Каховки.

Російська та окупаційна влада продовжує намагатися пом'якшити проблеми з дорожнім рухом через українські удари по мостах в окупованому Криму. Російське джерело стверджує, що рух транспорту на Керченському мосту зупинився, утворивши чергу з 600 автомобілів та двогодинним часом очікування, щоб переїхати міст у невстановленому напрямку.

Супетникові знімки показують, що російські війська побудували понтонний міст поряд із мостом Чонгар. Повідомляється, що російські війська відводять військову техніку зі східного (лівого) берега Дніпра до Генічеська Херсонської області через побоювання наступних українських ударів по мостах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України вразили пункт управління російських військ у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають підрозділи військ із Херсона на Запоріжжя: звіт ISW та свіжі карти боїв

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобиками" та контрактниками РФ виникли суперечки