RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ворог невдало спробував повернути втрачені позиції: вечірнє зведення Генштабу

Станом на 19 серпня, 542-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти безуспішно намагалися відновити втрачені позиції на Шахтарському напрямку, а також наступали в районах Богданівки та Кліщіївки на Бахмутському напрямку, але успіху теж не мали.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Пошкоджені уламками будинки та авто: фоторепортаж з місця удару по Чернігову

Обстріли ЗС РФ

Протягом 19 серпня рашисти завдали п'ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснили 17 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. У результаті російських терористичних атак є загиблі та постраждалі мирні жителі, а також зруйновано житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

За добу відбулось 26 бойових зіткнень на фронті.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційного удару в районі Костянтинівки Сумщини та здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких:

  • Карповичі, Блешня Чернігівщини;
  • Костянтинівка, Миропільське, Попівка Сумщини;
  • Вільча, Лошакове, Гатище, Охримівка Харківщини.

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Кислівки на Харківщині. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кучерівка, Петропавлівка та Кислівка.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганщини та Тернів Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася наступати в районах північніше Богданівки, північніше та південніше Кліщіївки Донеччини, де також завдала авіаційного удару. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Кліщіївка, Біла Гора, Богданівка Донеччини.

На Авдіївському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Карлівка Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів в районі Мар’їнки Донеччини. Російські бойовики завдали авіаційних ударів в районах Красногорівки, Новомихайлівки. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Катеринівка, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Урожайного, а також завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки. Артилерійських обстрілів зазнали такі населені пункти:

  • Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку загарбники завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Роботине Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема:

  • Новодарівка, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Новоданилівка, Кам'янське.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів російської армії постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема, Токарівка, Дудчани, Велетенське Херсонщини.

ЗСУ

Українські воїни продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за 19 серпня завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один - по ЗРК окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за день уразили п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, три пункти управління та три засоби ППО російських бойовиків.

Нагадаємо, ворог вночі 19 серпня завдав ударів по Хмельниччині, Житомирщині та Донеччині.

  • Вас може зацікавити:

БМП CV90, літаки Gripen і не тільки: про що казав Зеленський під час візиту до Швеції

Не лише Драмтеатр: окупанти зруйнували ще одну пам’ятку в центрі Чернігова

Майже 100 поранених і загиблих: оновлені офіційні дані щодо удару по центру Чернігова