RU  UA

Відкриваються можливості для стратегічних дій: що означатиме прорив ЗСУ на Мелітопольському напрямку

Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському напрямку і подальше просування дозволить створити передумови не лише для перерізання коридору, а й для оточення та можливих ударів по угрупованню росіян у Херсонській області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Читайте також: Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

"В першу чергу, треба відзначити, що стратегічний напрямок Південь надзвичайно важливий для нас для розгортання стратегічних наступальних операцій. Але і для ворога це надзвичайно важливий напрямок, тому що фактично удари з флангів, які ми сьогодні проводимо в районі Роботиного, Малої Токмачки, рухаючись на Бердянськ, Мелітополь, створюють передумови не тільки перерізання коридору, а й виходу на Азовське море, формування передумов для оточення і можливих ударів в напрямку Херсонської області”, - зазначив Маломуж.

За його словами, це готує умови сьогодні для активних дій у найближчі два-три місяці.

"А з урахуванням того, що ворог не має сьогодні великих резервів для перекидання на Запорізький напрямок, у район Роботиного і аж до Азовського моря, дає нам можливість розвивати наступальні операції, що не потребують штурмів з фронту, тобто укріплень, які є - окопи, "зуби дракона", великі мінні поля - ми їх фактично частково пройшли, і сьогодні є оперативний простір для подальших наступальних операцій", - підкреслив Маломуж.

Він додав, що такий формат дозволить перейти від тактичних наступальних дій та ударів з флангів, а не з фронту, до стратегічних наступів на перспективу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, за добу – 25 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають росіян