RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Денна форма не допомогла: на Харківщині суд мобілізував студента ВНЗ

У Харківській області суд дозволив мобілізувати юнака, попри те, що він є студентом денної форми у вищому навчальному закладі.

Про це свідчить рішення Харківського окружного адміністративного суду.

Читайте також: Фейкові "пацієнти": для ухилянтів від мобілізації вигадали нову схему

Варто зауважити, що за двома законами "Про військовий обов'язок та військову службу, а також "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" студенти в Україні, які навчаються на денній та дуальній формі, не підпадають під мобілізацію. Йдеться про тих, хто здобуває освіту в університетах, коледжах та училищах. Однак, навіть попри це у деяких випадках можуть забрати на службу в армію.

Згідно з матеріалами справи, громадянин призовного віку отримав повістку. На це він надав студентський квиток, отриманий у листопаді 2021 року, однак представники військкомату все одно внесли його до військових списків. Хлопець вирішив оскаржити це у суді, проте суд став на сторону військкомату.

Судді рішення пояснили тим, що хлопець не повідомив про своє нове місце навчання.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" писав, як в Україні вручають повістки переселенцям.

  • Вас також може зацікавити:

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК