RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Основа нашого війська: Наєв оцінив внесок в оборону України офіцерів, що пройшли АТО та ООС

Командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про роль офіцерів, які пройшли Антитерористичну операцію та операцію Об'єднаних сил. Саме завдяки цим мужнім захисникам та захисникам у перші дні повномасштабного вторгнення РФ ми зуміли опанувати ситуацію.

Про це Наєв написав на своїй офіційній сторінці.

Читайте також: Знання, якість та відповідальність: Наєв розповів про підготовку бойових командирів до ЗСУ

"Сьогодні неможливо переоцінити важливість та значення військовослужбовців, які набули бойового досвіду під час проведення Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил, а також сьогодні продовжують захищати нашу Батьківщину. Вони є основою нашої армії. Завдяки цим мужнім захисникам та захисникам у перші дні повномасштабного вторгнення Росії на територію України вдалося оволодіти ситуацією, ухвалити правильні рішення та протистояти викликам", - написав він.

Він зазначив, що більшість офіцерів перебували в оперативному резерві та відповідно знали алгоритм своїх дій на випадок війни. Саме завдяки цим досвідченим офіцерам вдалося якісно та своєчасно провести оперативне розгортання військ на напрямках наступу ворога, знизити темпи його просування та організувати стійку оборону.

"Згідно з розвитком оперативної обстановки по всій смузі оборони, більшість із цих досвідчених офіцерів надалі неодноразово були переміщені за посадами для максимально ефективного їх застосування у складі сил оборони України, як найбільш досвідчених і тих, хто може вести за собою особовий склад", - додав Наєв.

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ підкреслив, що Бойовий дух, високі морально-вольові та лідерські якості, розвинуте почуття відповідальності та реальне оцінювання загроз, що існують сьогодні та можуть виникнути в майбутньому – це те, що вирізняє досвідчених офіцерів.

"Саме ці якості дозволили офіцерам, які пройшли АТО і ООС, передати свій бойовий досвід тисячам офіцерів із запасу і резерву, які взяли зброю в руки і стали до лав Збройних Сил України", - заявив Наєв.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, в якому разі в Україні можуть посилити мобілізацію.

Вас також може зацікавити:

Є прохання військових: у РНБО відповіли про посилення мобілізації

ЗСУ наступають на півдні та закріплюються на досягнутих рубежах: зведення Генштабу

Настане час Венери: відомий астролог назвав рік і місяць, коли закінчиться війна