RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні спростили отримання офіцерського звання

У вівторок, 18 липня, президент України Володимир Зеленський узаконив додаткові підстави для звільнення з військової служби деяким категоріям громадян, а також підписав законопроект, який дозволяє військовослужбовцям, що не мають вищої освіти, отримувати офіцерські звання.

Про це йдеться у законопроекті "Про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період".

Читайте: Занадто старий: Сашко Положинський поскаржився, що не зможе стати офіцером ЗСУ

Раніше стати офіцером в українській армії можна було лише маючи відповідну вищу освіту, але законопроект передбачає дозвіл військовослужбовцям нижчих звань отримувати офіцерські звання, не маючи такої.

Утім, щоб мати право отримати офіцерське звання, військовослужбовцю потрібно мати досвід бойових дій не менше за пів року.

"Прийняття проекту закону та його реалізація забезпечить комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу із реальним бойовим досвідом і, як наслідок, посилить оборонний потенціал держави", – йдеться у пояснювальній записці до документа.

У законопроекті також йдеться, що претенденти на офіцерське звання не повинні мати непогашених дисциплінарних стягнень.

Окрім того, зміни до цього закону передбачають приймання на військову службу під час воєнного стану офіцерів віком від 20 до 40 років. Раніше ж закон передбачав приймання на офіцерську службу осіб лише до 30 років.

Нагадаємо, що Командування ЗСУ задовольнило рапорт головного майстер-сержанта 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" Валерія Маркуса та зняло його з посади.

Вас може зацікавити:

Марічка Падалко змінила "сімейний статус" у зв'язку зі службою чоловіка в ЗСУ

Який позивний є у Залужного: офіцер ЗСУ розкрив секрет "залізного генерала"

Командир "Азова" Прокопенко незабаром повернеться на службу: кадри