RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні буде посилення мобілізації? В Раді назвали дві причини

Попри те, що додаткових умов для посилення мобілізації немає, плановий призов військовозобов'язаних до лав Збройних Сил України триває – необхідно поповнювати втрати та формувати військовий резерв.

Про це заявив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федор Веніславський в етері телемарафону.

Він наголосив, що планові мобілізаційні заходи відбуваються з перших днів війни в Україні. Зокрема, повістки від ТЦК та соціальної підтримки отримують ті військовозобов'язані, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії.

Читайте також: Право є, можливості немає: чи випустять за кордон студентів з України

"В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни", - зазначив він.

Проте війна - це завжди втрати, тож ті військові підрозділи необхідно поповнювати. Також продовжується робота над формуванням резервів.

"Відповідно територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат. Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями", - резюмував нардеп.

Раніше ми писали, що треба знати студентам про відстрочку під час призову.

  • Вас може зацікавити: