RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Всіх на фронт? В Раду внесли законопроєкт про мобілізацію нардепів і чиновників

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №9647, який передбачає можливість мобілізації парламентарів та чиновників. Якщо його приймуть, то у законі про мобілізацію приберуть згадку про відстрочку від призову на військову службу для нардепів.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що законопроєкт щодо мобілізації парламентарів та чиновників зареєстрував Депутат Верховної Ради Олександр Дубинський.

У законопроєкті також пропонується виключити статтю 29 із закону "Про статус народного депутата України". У цій статті зафіксовано, що "народний депутат на період виконання своїх повноважень звільняється від призову на військову чи альтернативну (невійськову) службу, а також від призову на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори".

Читайте також: Загальна мобілізація: які повістки будуть вручати військовозобов'язаним з 1 вересня

Втім українці сумніваються, що цю ініціативу підтримають в парламенті, що підтверджують їх уїдливі коментарі.

Дехто наголошує, що "мамкіних пупсіків" на війну ніхто не відправить.

"Вони там всі зажрані морди. А як проголосують, то виявиться що вони всі хворі і воювать не можуть", - написав один із користувачів.

Інші зауважують, що це чудова ідея і від депутатів нарешті буде користь, адже кнопки на голосуванні може будь-хто натискати.

Зустрічаються і коментарі на кшталт: "Народ би проголосував. Тотальний популізм) Дубінський просто має на меті трішки "відбілити" свою репутацію".

Раніше ми публікували заяву міністра оборони щодо нової хвилі мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

У Раду подали "революційний" законопроєкт щодо звільнення з війська та виїзду за кордон: всі подробиці

В Україні можуть посилити мобілізацію: кого призвуть у вересні

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.