RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Ухилянтів, що втекли за кордон, повернуть? Влада готує революційне звернення

В Україні досить щільно перевіряють діяльність військово-лікарських комісій, які надавали "липові довідки" ухилянтам, й хоча попередній аналіз здійснять досить швидко, на повноцінне вивчення усього знадобиться більше року.

Про це в ефірі телемарафону розповів народний депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія.

Читайте: Хабарі у військкоматах: джерело в ВЛК розповіло, як вирішити проблему ухилянтів

Як зазначив нардеп, відповідальність перед законом несе й посадова особа, та той, хто її корумпував. Тому в цьому у правоохоронних органів в цьому контексті багато роботи буде, які повинні, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом все оформити, надати докази й висувати обвинувачення.

"Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно з законами за давання хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації", – пояснив нардеп.

Але інше питання полягає в тому, яким чином притягати до відповідальності людей, які вже виїхали за кордон. Прямо зараз у правоохоронців дотягнутися до них немає можливості, але Україна дуже посилила напрямок міжнародно-правової допомоги.

"Тож в будь-якій фактично (окрім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність", – підсумував Арахамія.

Нагадаємо, що голова військово-лікарської комісії одного з районів Київської області, яка за гроші видавала довідки про непридатність до військової служби, отримала повідомлення про підозру.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянти намагались відкупитись від мобілізації: фото затримання співробітників ТЦК в Дніпрі

За втечу з України – близько 5 тис євро: під Львовом затримано продавця фейкових документів

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ