RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ухилянти намагались відкупитись від мобілізації: фото затримання співробітників ТЦК в Дніпрі

У Дніпрі правоохоронці ліквідували функціонування двох корупційних схем, до якої були залучені службові особи територіальних центрів комплектування та цивільні особи, що маючи зв’язки у "військкоматах", вирішували питання щодо визнання військовозобов'язаних громадян непридатними до служби у військовий час з подальшим зняттям із військового обліку.

Про це інформують у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Читайте: У військкоматах та ВЛК проходять нові масштабні обшуки: фото

Зазначається, що вартість такої "послуги" у різних районних ТЦК становила від 12 до 14 тис доларів США.

Правоохоронці одночасно затримали двох фігурантів під час одержання неправомірної вигоди, яку ті в подальшому збиралися передати службовим особам двох ТЦКСП.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону ділкам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Проводяться заходи для збору доказової бази і притягнення до відповідальності службовців ТЦК, причетних до корупційної схеми.

Нагадаємо, що на Львівщині затримали 21-річного жителя Івано-Франківська за підозрою в організації незаконного переправлення чоловіка за кордон з метою ухиляння від військової служби під час загальної мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Військкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.