RU  UA

Під Маріуполь стягнули близько 10 тисяч "мобіків": що відомо про дії окупантів

В район між окупованими Маріуполем на Донеччині та Бердянськом на Запоріжжі росіяни завезли тисячі нових мобілізованих.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: "Нас просто відправляють на м’ясо": чергова "порція" окупантів підняла бунт, відео

"Маріуполь зараз є військовим хабом росіян, зараз на територію між Маріуполем та Бердянськом завезли близько 10 тисяч нових мобілізованих. Але наш рух у відповідь вони чудово розуміють. Буквально пів години тому у Маріуполі сталося кілька вибухів, є задимлення у так званих кварталах. Тобто вони всі розуміють", - зауважив він.

За словами радника, російські окупанти зміцнюються. Зокрема, селище Микільське, розташоване по дорозі до Вугледарського напрямку. Після звільнення Урожайного росіяни почали будувати бліндажі, захисні споруди. Фортифікаційні споруди зараз на тій стадії, коли ворог їх маскує і завозить стару техніку, яка самостійно не може пересуватися. Йдеться про старі радянські танки, які можуть бути дотами, якщо їх вкопати в землю.

"Біля Микільського знаходяться два ліси. Так, це зона степова, це Приазов'я. Але ліси штучні, вони є. І ворог знищує ці невеликі ліси, наші дерева для зміцнення своїх захисних споруд. Вони взагалі знищують усе, що стосується України", - додав Петро Андрющенко.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Запорізькому напрямку росіяни продовжують завдавати авіаударів в районах Малинівка Запорізької області.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ просуваються, попри контратаки росіян: оновлені карти боїв

Окупанти у пастці? Маляр розповіла про поточну ситуацію в Бахмуті

Тактика принесла результати: в ЗСУ підбили підсумки щоденного випалювання ворожої артилерії