RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Маск підіграв росіянам: Твіттер вніс важливі зміни

Соцмережа Twitter американського бізнесмена Ілона Маска, яка раніше показувала, які ЗМІ з автократичних країн фінансуються державою, зокрема китайські чи російські, тепер прибрала таку інформацію. Водночас відповідні галочки з'явилися на західних медіа.

Про це розповів репортер The New York Times Роберт Мекі у своєму акаунті в Twitter.

Читайте також: Гучний скандал з твітом Маска: основоположник SpaceX відповів Зеленському

Меккі першим помітив зникнення позначок для афілійованих державою видань. Він зауважив, що тепер поширювати в соціальній мережі дезінформацію буде ще простіше.

Журналіст показав скриншоти сторінок RT, Sputnik, TASS, CCTV, Press TV, Вістей і Першого каналу, які фінансуються китайським чи російським урядом. Проте відповідних позначок там більше немає.

"Місію виконано. Поки всі відволіклися на видалення синіх галочок, Twitter Маска видалив ярлики, які попереджали користувачів про те, що вони читають новини з державних пропагандистських видань авторитарних урядів. Потьомкінські новинні канали тепер можуть поширювати дезінформацію", - написав він у Twitter.

Як пише BBC, низка медіа, зокрема американська громадська телерадіокомпанія NPR і канадська CBC, призупинили діяльність у цій соцмережі після того, як їм присвоїли галочку "фінансується урядом". Вони заявляють, що опис неточний і підриває довіру до них як до незалежних медіа.

Нагадаємо, раніше активно обговорювалася скандальна заява американського бізнесмена Ілона Маска щодо завершення війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Ілон, краще закрий рота: українців обурила заява Маска про Революцію Гідності

"Як тобі таке, Ілон Маск?" Запуск ракети Starship завершився невдачею

Російська рулетка: навіщо Маск підіграв Путіну