RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують просуватись в районі Роботиного: свіжі карти боїв

ЗСУ поступово відвойовують позиції на Бахмутському напрямку, а також зуміли просунутися на схід від Невельського в Донецькій області та на захід від Вербового Запорізької області.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Вас також може зацікавити: Тактика принесла результати: у ЗСУ підбили підсумки щоденного випалювання ворожої артилерії

Ситуація у Харківській та Луганській областях

У Міноборони РФ повідомляли про те, що їхні війська нібито покращили свої тактичні позиції поблизу Новоєгорівки (15 км на південний захід від Сватового). У Генштабі України заявили, що російська армія безрезультатно атакувала біля Новоселівського та Новоєгорівки. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський поінформував, що підрозділи новосформованої 25-ї загальновійськової армії окупантів продовжують замінювати невідомі російські підрозділи, що діють на Лиманському напрямку.

У РФ також стверджували, що ЗСУ вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. Міноборони РФ повідомляло, що українські війська атакували поблизу Сергіївки, Діброви та Серебрянського лісництва.

Донецька область

Генштаб повідомив, що ЗСУ досягли часткового успіху на Бахмутському напрямку і витіснили російських окупантів з позицій на південь від Бахмута. Сирський повідомив, що наші війська поступово відвойовують позиції в цьому районі.Український Генштаб також повідомив, що російські військові безуспішно атакували поблизу Желєзнянського, Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Білої Гори. Українські сили вели наступальні операції по лінії Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися на схід від Невельського.

"Південна вісь"

ЗСУ продовжували контрнаступальні дії в районі кордону Донецького та Запорізького регіонів. Російські джерела, включаючи Міноборони країни-окупанта, повідомляли, що українські військові продовжували атакувати лінію Новодонецьке - Новомайорське.

ЗСУ й надалі мають успіхи у контрнаступі на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри демонструють, що українці просунулися вздовж лінії окопів на захід від Вербового.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс підтвердив знищення окупантами британського танка Challenger біля Роботино, але наголосив, що український екіпаж вижив після артилерійського удару.

Крім того, речник ВМС України Дмитро Плетенчук заявив про те, що російським військовим у Чорному морі довелося змінити поведінку через збільшення загрози ударів безпілотників ВМС України. Вони все частіше ховають свої судна в портах окупованого Криму і ближче до Новоросійська.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку і стримують атаки росіян на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ на Запоріжжі подолали "зуби дракона" росіян: звіт ISW та карти боїв

Річниця Харківського контрнаступу: як усе було, відео

ЗСУ вбили клин у лінію оборони росіян: аналіз ситуації на фронтах на півдні та сході України