RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

На Сумщині спробували мобілізувати інваліда з дитинства: в ТЦК розповіли свою версію подій

Чоловіка з інвалідністю відправили на ВЛК , оскільки він вчасно не надав актуальних даних про свій стан здоров'я в ТЦК.

Скандал у Сумській області прокоментував обласний ТЦК.

Так, військкомат назвав фейком інформацію блогера про те, що мешканця Шостки, який є інвалідом з дитинства, планують мобілізувати та відправити на фронт.

Читайте також: Зміни в мобілізації обмежено придатних: у медичних силах ЗСУ дали докладне пояснення

Сільська рада для звірки обліку військовозобов'язаних надала ТЦК дані, в яких також значився Олександр Денисенко. Для оновлення особистих відомостей у військкомат викликали всіх чоловіків без винятку. Через те, що Олександр Денисенко вчасно не надав актуальних даних про свій стан здоров'я, інформація про його інвалідність II групи була відсутня.

"Звичайно, у місцевому ТЦК у нього виявили неактуальний військово-обліковий документ (довідка замість військового квитка), який потребує оновлення. Відповідно до порядку оформлення облікових документів чоловіка відправили на ВЛК для оформлення всіх потрібних документів про зняття з обліку та видачу нового актуального бланка – військового квитка. Документи про інвалідність ІІ групи також будуть долучені до висновку ВВК", - йдеться у повідомленні.

Керівництво обласного ТЦК запевняє, що Олександра не може бути призвано на службу, тому інформація про його мобілізацію не відповідає дійсності. Окремо військкомат звинуватив осіб, що розповсюджують такі відомості, у цілеспрямованій дискредитації військового командування.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо ти втечеш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, хто не підлягає бронюванню від мобілізації.

Вас може зацікавити:

Безкоштовне навчання в обмін на службу: у Раді придумали, як "стимулювати" студентів йти в армію

Замість служби - наркопритон: у Рівненському ТЦК затримали "закладника", фото

Перегляд рішень ВЛК та МСЕК: про які нюанси потрібно знати