Кінець літа та початок осені для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути заготовити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже закрили декілька банок томатного соку або густої томатної пасти, зробіть борщову заправку, завдяки якій приготування борщу взимку не займатиме багато часу. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Сніданок туриста – класика консервації: як приготувати цей овочевий салат на зиму.
Інгредієнти на 6-7 банок по 0,5 л: буряк (1,5 кг), морква (0,5 кг), цибуля (0,5 кг), помідори (0,5 кг), солодкий перець (0,5 кг), сіль (1,5 ст. л.), цукор (100 г), рослинна олія (100 мл), оцет (50-60 мл).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо та очищаємо. Буряк тремо на великій тертці, моркву – на дрібній, інші овочі нарізаємо, додаємо сіль, цукор, рослинну олію, за бажанням можна додати спеції: мелений перець, паприку і т.д. Перемішуємо, даємо постояти, щоб овочі пустили сік (близько 30 хвилин).
Перекладаємо овочі в каструлю та ставимо на слабкий вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 20 хвилин, наприкінці вливаємо оцет, чекаємо, поки все ще раз закипить, і знімаємо з вогню.
Читайте також: Як приготувати кетчуп "Лагідний" у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.
Тим часом підготуємо банки та кришки для борщової заправки. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л). Ємності потрібно оглянути – важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді та з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Викладаємо гарячу овочеву масу у підготовлені банки та герметично закриваємо кришками. Чекаємо, поки нона охолоне, потім прибираємо у темне прохолодне місце до зими. Заправка зручна тим, що не потрібно витрачати час на очищення овочів, що суттєво заощаджує час під час приготування борщу взимку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати аджику за різними рецептами.
- Читайте також на theLime, як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів.
Цікаві новини для вас:
- Квашені помідори по-єврейськи – рецепт консервації на зиму, який став хітом у господинь.
- Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення із груш, щоб вони не розварилися.
- З перцем смакують найкраще: простий рецепт маринованих помідорів половинками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.