Лайм

Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання

Зробити її простіше простого

Кінець літа та початок осені для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути заготовити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже закрили декілька банок томатного соку або густої томатної пасти, зробіть борщову заправку, завдяки якій приготування борщу взимку не займатиме багато часу. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Сніданок туриста – класика консервації: як приготувати цей овочевий салат на зиму.

Фото: instagram.com/annet492022

Інгредієнти на 6-7 банок по 0,5 л: буряк (1,5 кг), морква (0,5 кг), цибуля (0,5 кг), помідори (0,5 кг), солодкий перець (0,5 кг), сіль (1,5 ст. л.), цукор (100 г), рослинна олія (100 мл), оцет (50-60 мл).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо та очищаємо. Буряк тремо на великій тертці, моркву на дрібній, інші овочі нарізаємо, додаємо сіль, цукор, рослинну олію, за бажанням можна додати спеції: мелений перець, паприку і т.д. Перемішуємо, даємо постояти, щоб овочі пустили сік (близько 30 хвилин).

Перекладаємо овочі в каструлю та ставимо на слабкий вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 20 хвилин, наприкінці вливаємо оцет, чекаємо, поки все ще раз закипить, і знімаємо з вогню.

Читайте також: Як приготувати кетчуп "Лагідний" у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.

Тим часом підготуємо банки та кришки для борщової заправки. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л). Ємності потрібно оглянути важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді та з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Викладаємо гарячу овочеву масу у підготовлені банки та герметично закриваємо кришками. Чекаємо, поки нона охолоне, потім прибираємо у темне прохолодне місце до зими. Заправка зручна тим, що не потрібно витрачати час на очищення овочів, що суттєво заощаджує час під час приготування борщу взимку.

Фото: instagram.com/annet492022

Цікаві новини для вас:

  1. Квашені помідори по-єврейськи – рецепт консервації на зиму, який став хітом у господинь.
  2. Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення із груш, щоб вони не розварилися.
  3. З перцем смакують найкраще: простий рецепт маринованих помідорів половинками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього