RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Продавали "липові" посвідчення моряків: на Одещині затримали чиновників за допомогу ухилянтам, кадри

На Одещині Служба безпеки затримала чиновників, які торгували "посвідченням моряка", що дозволяло ухилянтам покидати територію України.

Про це повідомили у СБУ.

Читайте також: Дотягнутися до кожного: чи можлива екстрадиція ухилянтів до України

Затримано співробітника Ізмаїльського морського порту та чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського та внутрішнього водного транспорту та судноплавства. Вони пропонували ухилянтам виїжджати за кордон як судноводії торговельних кораблів. Для цього фігуранти "допомагали" клієнтам "гарантовано" скласти іспит на здобуття відповідної кваліфікації.

Заплатити за це потрібно було від 700 до 1,2 тисячі доларів. У результаті чиновники розбагатіли майже 2 млн гривень.

Наразі вони перебувають під вартою, зловмисникам загрожує до десяти років в'язниці.

Заходи щодо блокування корупційної схеми проводили співробітники на Одещині спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про мешканця Волинської області, який ухилився від мобілізації , оскільки йому потрібно було "пасти корів".

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас також може зацікавити:

Нічого не буде - це просто піар: що не так у гучній заяві Арахамії про екстрадицію ухилянтів

У Польщі готові до екстрадиції українських ухилянтів: але є умови

Відстрочка для багатодітних батьків: адвокат розвіяла популярний міф