RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні можуть зірватися поставки мін для ЗСУ: екснардеп розповів деталі скандалу

ТОВ "Красилівський агрегатний завод", який входить до структури Укроборонпрому є "володільцем патенту" №153506 на корисну модель "Міна для міномету".

Про це розповів ексзаступник керівника Адміністрації президента Україні та колишній народний депутат Андрій Сенченко на Facebook.

Він зазначив, що цей патент 12.07.2023 зареєстрований у державному реєстрі, і відомості про це опубліковано в Бюлетені №28. Після реєстрації "корисної моделі" і отримання патенту, група винахідників "почала, за підписом директора ТОВ "Красилівський агрегатний завод" Процюка, розсилати українським підприємствам листи з попередженням, що "подальше виробництво вашим підприємством військової продукції відповідно до корисної моделі згідно з патентом № 153506 (незалежно від калібру) можливе лише у випадку укладання з ТОВ "Красилівський агрегатний завод" відповідного ліцензійного договору".

За його словами, за продовження виробництва мін для мінометів і подальшої передачі їх ЗСУ, через це може бути зареєстровано кримінальне правопорушення щодо авторського та суміжних прав, згідно якому передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність.

"Згадалась не лише історія міномету і боєприпасів до нього, а також й історія Національного органу інтелектуальної власності, який за роки незалежності багато разів змінював статус і назву, але так і не позбавився духу схематозу зрадника України Дмитра Табачника, який свого часу зробив з нього інструмент "інтелектуального рейдерства" та "інтелектуального рекету". Схоже, за цим призначенням він працює й досі. Те, що відбувається зараз за участю "красилівських винахідників" і "фахівців" Державної системи правової охорони інтелектуальної власності, грубо порушує норми Статті 7 Закону України "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі" і підриває довіру до України, яка з 25 грудня 1991 є учасником Союзу з охорони промислової власності, що сформований згідно з Паризькою конвенцією про охорону промислової власності від 20 березня 1883", - зазначив експерт.

Ця діяльність на фоні збройної агресії РФ, на його думку, "має всі ознаки діянь, що перешкоджають виробництву боєприпасів для української армії і таким чином підривають обороноздатність нашої держави в умовах воєнного стану".

"Прошу Службу безпеки України вважати цю публікацію заявою про злочин. Паралельно з цим раджу новому керівникові Укроборонпрому Герману Сметаніну якнайшвидше розібратись з кадровою спадщиною, що дісталась йому від попередників", - підсумував Андрій Сенченко.