RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ОП використовує заборонені під час війни мітинги, щоб позбавити громади коштів від військового податку - експерт

Мітинги, які проходили у п’ятницю у Львові і в суботу – у Києві, на тлі повітряної тривоги, не забороняли, тому що Банкова була зацікавлена у цих акціях. Адже це були мітинги на підтримку ініціативи влади позбавити громади "військового" ПДФО.

Про це заявив у своєму телеграм-каналі політичний експерт Олексій Голобуцький.

"П’ятниця – Львів. Субота, ранок - Київ. Мітинг. На фоні мітингу лунає повітряна тривога. Загроза балістики. Зокрема тому у війну подібні акції заборонені законом. Але сьогодні можна. Бо влада зацікавлена. Банкова планує використати мітинги людей в декількох містах, щоб позбавити громади коштів від військового податку (ПДФО), який йде в місцеві бюджети", - написав Голобуцький.

Експерт прогнозує, що після мітингів "за вказівкою проведуть обшуки в меріях, скоріше за все, за сфабрикованими справами обшукають оточення Кличка, Садового та інших мерів. Потім, за класикою, все це покажуть по телемарафону. Після цього проведуть голосування в раді 20 вересня: гроші, які заробляють громади депутати передають в центр".

Голобуцький вважає, що заради грошей з ПДФО влада ризикує життями сотень українців.

"Окрім того, що західні партнери скажуть про згортання децентралізації та узурпацію центром коштів, які заробляють громади, є ще моральний аспект. Влада спокійно ризикує життями сотень українців заради грошей, заради ПДФО", - зазначає експерт.

Він також підкреслює, що трагедія в Чернігові не змусила владу зробити висновки: "Обіцяли зробити висновки з трагедії в Чернігові, коли місяць назад військова адміністрація зібрала масовий захід і туди прилетіли ракети, загинули люди. Але чиновники залишилися працювати. Тому що, скільки б не гинуло людей, чиновники завжди залишаються" – резюмує Олексій Голобуцький.