RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як насправді Червоний Хрест Росії ставиться до полонених: боєць ЗСУ розповів правду

Представники Червоного Хреста Росії з особливим цинізмом ставляться до українських полонених і спостерігають, як їх катують.

Про це розповів парамедик ЗСУ Орест Грицюк, який також побував у російському полоні.

За його словами, представники російського Червоного Хреста не лише спостерігали за знущаннями над українськими військовополоненими, а й знімали на камеру все, що відбувається.

Читайте також: Росія тримає в полоні мера Херсона Колихаєва, якого вважали зниклим безвісти

"Вони приїжджали, їхні російські представники, ми марширували, співали пісні - вони знімали все це на відео, реготали, по плечу нас плескали і обзивали будь-якими поганими словами - це представники Міжнародного Червоного Хреста з Росії", - розповів парамедик ЗСУ.

Грицюк розповів, що запит від Міжнародного Червоного Хреста про те, що він перебуває в полоні, надійшов через тиждень після того, як його повернули до України. Парамедик також обурився тим фактом, що представники українського Червоного Хреста жодного разу не приїхали на територію РФ, щоб перевірити, в яких умовах змушені жити військовополонені із Сил оборони України.

Орест Грицюк – військовослужбовець, парамедик ЗСУ. Потрапив у російський полон у серпні 2022 року. До повномасштабного вторгнення служив у Національній поліції, а після 24 лютого - вступив до лав територіальної оборони, а згодом приєднався до регулярних підрозділів ЗСУ. Орест Грицюк повернувся з російського полону 26 квітня 2023 року.

Раніше ми розповідали, що в Україну повернули тіла 51 загиблого захисника.

Вас може зацікавити:

Україна ініціює спрощений формат обміну полоненими: як працюватимуть СМК

З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото та історія сім'ї

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців