RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Cуд відправив до ізолятора фігуранта справи Приватбанку попри онкологічне захворювання та інсулінозалежність - ЗМІ

Шевченківський районний суд міста Києва 21 вересня взяв під варту підозрюваного у кримінальному провадженні щодо Приватбанку Сергія Волкова, що очолював столичну філію установи і підозрюється у привласненні 5,7 млрд грн. Адвокати вказують, що їх підзахисний має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це пише "Телеграф".

За словами правозахисника Владислава Опанасика, 62-річний Сергій Волков хворіє на цукровий діабет 1-го типу, бореться з онкологією гортані (голосових зв'язок), має діабетичну стопу, стеноз судин, кардіологічні захворювання, що можуть спричиняти різке раптове підвищення тиску.

"Це не одна з тих історій, в яких діагнози виникають під клітчастою ковдрою в ході судових засідань. З усіма вищепереліченими хворобами Сергій Волков бореться протягом багатьох років, заключення лікарів датовані 2017-2018. Зараз він на постійній основі приймає 8 препаратів, серед них — інсулін, який потрібно колоти щогодини. Також необхідно постійно тримати на контролі рівень цукру в крові, для чого потрібні спеціальні прибори. Чи є у нього можливість продовжувати це лікування в ізоляторі СБУ? Чи є там бодай якийсь медичний пункт, в якому за потреби зможуть надати невідкладну допомогу людині з такою кількістю важких захворювань? У мене є великі сумніви щодо цього", – зазначив адвокат.

Владислав Опанасик додав, що його клієнт добровільно з'являвся до слідчих та давав покази, не порушуючи жодних вимог, а про важкий стан його здоров'я детективам було повідомлено (з наданням довідок та лікарських заключень) під час вручення ними підозри.

"Попри те, що ми не визнаємо обґрунтованості підозри, адже інкриміновані Сергію Волкову злочини взагалі не належали до сфери його повноважень, ми б виконали рішення суду про домашній арешт. Це бодай якось узгоджувалося б зі здоровим глуздом і поняттями гуманності, адже суд повинен враховувати стан здоров'я фігуранта справи. Втім, всі ж розуміють, що це за справа, і чому по ній ухвалюються саме такі рішення", – додає правозахисник.

Наразі невідомо, чи забезпечений 62-річний Волков необхідними медичними препаратами, і зв'язку з ним немає – у СІЗО вихідні. У понеділок, 25 вересня, адвокат планує "пробиватися" до нього, щоб з'ясувати, в якому стані він знаходиться. Владислав Опанасик налаштований звертатися до Уповноваженого ВР з прав людини, щоб швидше вирішити питання про перегляд запобіжного заходу, адже в штатному порядку процес оскарження судового рішення займе щонайменше місяць.