RU  UA

План прориву не спрацював: чого чекати від армії РФ на східному фронті

Експерти спрогнозували подальші дії російської армії на тлі контрнаступу Збройних сил України на східному фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте також: Росіяни наступають біля Бахмута і Авдіївки, ЗСУ – на Запоріжжі і в дельті Дніпра: карти боїв від ISW

"Було створено дві армії - 25-а і 40-а. Вони почали активно долучатися ще від серпня, 40-а пішла на південь, зараз вони задіяні для оборони там, де наші сили ведуть контрнаступ, а 25-а пішла на Луганщину", - зазначив він.

При цьому 25-а, за задумом, мала бути більш боєздатною. Розраховували здійснити прорив під Куп’янськом і на Лиманському напрямку саме з метою, щоб відтягнути українські резерви на схід і щоб ЗСУ перейшли в стратегічну оборону.

На сьогодні росіяни такі плани відклали через те, що не вдалось досягнути основного - прорватися на лінію Куп’янська, де вони тиснули з півночі, і не вдалося прорватися далі на Лиманський напрямок в районі Білогорівки.

Це сталося, по-перше, через те, що українські сили доволі успішно відбили атаки ворога. По-друге, ситуація під Бахмутом - Андріївка, Кліщіївка - змусила противника перекинути свої сили саме на той напрямок.

"Я думаю, щонайменше вони свої плани відклали - можливо, до зими. Так, як вони робили минулої зими на Бахмутському напрямку, можливо цього року спробують зробити це на Куп’янсько-Лиманському напрямку, а можливо й ні. Тут все буде залежати від того, як буде розвиватися ситуація на півдні і в районі Бахмуту. Або ця 25-а армія буде вимушена розтягнутися по всій лінії оборони для того, щоб компенсувати великі втрати, які вже понесли російські війська на сході, особливо біля Бахмуту, або вони навіть будуть вимушені перекидати деякі свої сили і на південь в разі нашого успішного просування там", - додав Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, за добу на Бахмутському напрямку сталося сім бойових зіткнень й Сили оборони мають успіхи поблизу Кліщіївки, Одрадівки та Шумів.

  • Вас також може зацікавити:

Під Вербовим росіяни зазнають великих втрат: в ЗСУ анонсували гарні новини

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

ЗСУ мають хитрий план: що відбувається на південному фронті і чи вистачить сил Росії для оборони