Поціновувачам кави розповіли, що додати в цей напій, що пробуджує, аби він заграв новими ароматами або щоб посилити його смак.
Про це повідомляє "Апостроф".
Читайте також: Чи правда шкідливо повторно кип'ятити воду для чаю чи кави: науковець розвінчав міф
Кленовий сироп
Навіть пару крапель кленового сиропу надасть каві аромату каштанового меду і темної карамелі. До смаку оригінальної кави додасться горіхова гіркуватість, чим посилить кавовий букет.
Кокосовий цукор
Це дуже корисна добавка, яка підійде навіть діабетикам, тому що цукор має низький глікемічний індекс у 35 одиниць. Він розкриває та посилює смак і післясмак кави, а також пом'якшує солодкістю. У цукрі містяться вітаміни групи В (В2, В5, 6), групи РР, амінокислоти, глютамін, магній, цинк, сірка, залізо та калій.
Гвоздика
Ідеальна добавка у каву восени. У неї пряний аромат, гострий смак, що допоможе шанувальникам кави відчути тепло та затишок навіть у дощовий день. Для цього достатньо додати в процесі його заварювання два подрібнені бутони гвоздики на одну порцію.
Крім того, гвоздика знижує кров'яний тиск, стимулює мозкову активність, покращує травлення, а також зменшує шкідливий вплив кофеїну.
Що ще можна додати до кави
Також кофеманам може сподобається додавати в напій молоко та вершки, сіль та цукор, перець, кардамон, корицю, мускатний горіх, м'яту чи імбир.
Раніше ми розповідали, навіщо заливати у кавоварку воду з лимонною кислотою.
- Вас може зацікавити:
Нігті кольору латте стали осіннім трендом манікюру: як вони виглядають
Є кілька варіантів: як правильно по-українськи сказати "кружка"
Жодної хімії: як правильно підживлювати кавою рослини дома і на городі