З натуральних кавових зерен виходить якісний напій, а з кавової гущі - якісний засіб для підживлення кущів та розсади.
Про те, як правильно використовувати каву, розповідає "Апостроф".
Для початку варто відзначити, що кавові зерна насичені корисними речовинами: калій, рослинні білки, магній, у меншій кількості містяться кальцій, фосфор, залізо.
Читайте також: Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради
Також треба пам'ятати, що гуща не має миттєвої дії, властивої хімічним добривом. Після внесення кавових залишків спостерігатиметься повільне поліпшення самих рослин та ґрунту. Якщо кавова гуща як добриво використовується постійно, потреба у хімічних засобах зникне.
Кавову гущавину необхідно висушити на папері або в духовці. Інакше у рослин почнуть з'являтися грибкові захворювання та пліснява. Сухі відходи після кавового напою вносити до компостних ям. Це робиться для того, щоб компост дозрівав швидше та був насичений магнієм.
Раніше ми розповідали, що робити з гіркими та кривими огірками.
Вас може зацікавити:
Натуральний народний метод захистить огірки від попелиці та павутинного кліща
Часник рано почав жовтіти: чим його полити, щоб відновити живлення головок
Як захистити врожай від фітофтори та борошнистої роси: метод досвідчених городників