RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Відмазували" депутатів від ЗСУ: на Одещині викрили злочинну схему ТЦК, відео

В Одеському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки викрили схему, за допомогою якої місцеві депутати та їхні родичі уникали мобілізації.

Про це повідомили у ДБР.

Читайте також: "Придністровська спецоперація": СБУ затримала путінського агента-вербувальника, фото

Військовослужбовець Одеського РТЦК та СП за грошову подяку допомагав зніматися з військового обліку чоловікам призовного віку. Головні клієнти "бізнесмена" - місцеві депутати та їхнє близьке коло осіб.

Ціна питання – 12 тис. доларів. За ці кошти "віп-клієнтам" вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Після цього їх знімали з воєнного обліку.

Знаходити багатих клієнтів допомагала знайома працівник ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Вона також відповідала за розрахунок та бухгалтерію.

За цією схемою ділки зробили непридатними десять людей.

5 жовтня працівники ДБР затримали посадову посаду та співробітника Одеського РТЦК та СП при отриманні 12 тис. дол. оплати за послугу від чергового клієнта.

Наразі встановлюється повне коло причетних до правочину осіб серед чиновників Одеського РТЦК та СП.

Затриманим повідомили про підозру в отриманні посадовцем неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), їм загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, раніше психолог розповіла, чому деякі чоловіки бояться мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас також може зацікавити:

На Волині чоловік не прийшов до ТЦК з "оригінальної" причини: як його покарали

Намагався уникнути служби за 1500 доларів: у Ніколаївській області затримали ухилянта, деталі

"Полювання" на ухилянтів: чи вправі поліція затримати водія і доставити до ТЦК