RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Токсична краса: шість кімнатних рослин, які можуть бути небезпечними для домашніх тварин

Кімнатні рослини прикрашають будинок, радують око, приємно пахнуть і навіть можуть охолоджувати повітря в будинку. Однак деякі види квітів можуть бути небезпечними для ваших домашніх улюбленців.

"Апостроф" розповідає, які кімнатні рослини можуть викликати у тварин нездужання, а які можуть становити смертельну небезпеку.

Читайте також: Абсолютно нешкідливі: п'ять натуральних добрив для підживлення кімнатних рослин

Власники домашніх тварин повинні завжди перевіряти, чи не токсична кімнатна рослина, перш ніж купувати її та приносити до будинку.

Тюльпани

Ці квіти можуть бути токсичними для котів та собак. Квітка містить глікозиди, що негативно впливають на організм тварин. Найтоксичнішою частиною рослини є цибулина, і після вживання в їжу вона може викликати блювоту та гіперсалівацію у вихованця.

Спатіфілум

Спатифілум або Лілії миру власникам собак та кішок краще не тримати. Він токсичний і домашні тварини можуть страждати від подразнення порожнини рота, якщо погризуть його.

Алое вера

Алое вера може бути шкідливим для кішок та собак і викликати тремор та блювання. Рослина містить антрахінонові глікозиди, які метаболізуються кишковими бактеріями з утворенням сполук, що збільшують кількість слизу у товстій кишці.

Сансевієрія

Сансевієрія, як і багато сукулентних кімнатних рослин, шкідлива для домашніх улюбленців.

Заміокулькас

Заміокулькас токсичний від легкого до помірного ступеня. Токсини в рослині викликають у тварин біль у животі та блювання.

Пуансеттія

Пуансеттія належить до сімейства молочайних та має репутацію дуже отруйної рослини. Пуансетія викликає легкі симптоми отруєння та викликає нудоту та блювання.

Раніше "Апостроф" розповідав, коли експерти радять пересаджувати кімнатні рослини за календарем сприятливих днів.

Вас також може зацікавити: