RU  UA

Бої за Авдіївку: чого не вистачає росіянам і як псують їх плани ЗСУ

Росіяни розпочали наступальну операцію ще минулої зими, проте значних успіхів так і не досягли. Натомість навколо Авдіївки окупанти просунулися вперед й зараз відстань між флангами складає близько 10 км.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

Читайте: Росія будує запасний шлях на випадок знищення Кримського мосту: що зараз коїться в Маріуполі

За його словами, росіяни хочуть замкнути оточення й на тому напрямку тривають запеклі бої, де ворог несе великі втрати в техніці і людській силі.

"Вони вважають, що захоплення Авдіївки полегшить захоплення Мар’їнки. Проте поки що ці плани зриваються", - наголосив експерт.

Підходи до ведення боїв у росіян схожі на ті, як булл під Вугледаром, але втрати ворога навіть більші, ніж були там, - зазначив Ігор Романенко, визнавши, що, втрати є і з нашого боку, але вони значно менші.

"Для ЗСУ головною ціллю є лінії постачання росіян. В напрямку Андріївки перерізано залізницю. Також під вогневим контролем автодорога. Руйнування мосту на дорозі Горлівка-Ясинувата вимушує ворога шукати об’їзд, що сильно продовжує доставку вантажів, а це дуже впливає на бойові дії", - розповів генерал-лейтенант запасу.

Будівництво залізниці між Новоазовськом та Маріуполем підтверджує, вважає він, що росіянам не вистачає логістики і вони бачать небезпеку перерізання коридору до Криму. Проте в разі просування ЗСУ на цьому напрямку, залізниця може потрапити під вогонь не лише ракет, але й артилерії, що знову ж таки, погіршить ворогу логістику, - резюмував Ігор Романенко.

Нагадаємо, що в районі Авдіївки минулої доби ЗСУ відбили понад 20 атак.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни обстріляли Авдіївку фосфорними снарядами: жахливі кадри

ЗСУ змушують ворога відступати: оновлені карти бойових дій

Втрати - у 2-3 рази більше "норми": скільки зараз окупантів в Україні і яка у них тактика