RU  UA

Росія будує запасний шлях на випадок знищення Кримського мосту: що зараз коїться в Маріуполі

У районі Маріуполя росіяни будують альтернативні шляхи постачання їхніх окупаційних військ на території України та будують потужні укріпрайони з метою завадити ЗСУ вийти на узбережжя Азовського моря.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник мера Мапіуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: У серіалі "Ранкове шоу" з Еністон та Візерспун нагадали про військові злочини росіян у Маріуполі

"За нашими даними у Маріуполі було спалено інженерний склад, де накопичено матеріали для будівництва укріплень. Це затримує будівництво та має певний психологічний вплив, але самі окупанти не постраждали", - сказав Андрющенко.

За його словами, окупанти закінчують будівництво лінії оборони у Микільському районі. Також будується лінія укріплень у Маріупольському районі, біля Мангуша. Це, за їхнім задумом, має перешкодити виходу ЗСУ до Азовського моря.

"Росіяни хочуть перекрити потік українців до Маріуполя Вони будують житлові квартали, в які заселяються окупанти, військові та цивільні. Житло, де немає господарів, визнається нічийним і туди теж заселяються окупанти. Тому вони й намагаються перешкодити українцям повертатися до своїх будинків", - наголосив Андрющенко.

Також він зазначив, що зараз росіяни розширюють автомобільне сполучення з Ростовською областю. Вони тягнуть залізницю на північ від Маріуполя, і, можливо, вже у жовтні нею пройдуть перші поїзди, що дозволить окупантам мати запасний шлях на випадок знищення Кримського мосту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в районі окупованого Маріуполя ППО окупантів збила свій літак, який упав у поле за містом.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти в Маріуполі залишилися без світла: кадри нової потужної "бавовни"

У Маріуполі працюють партизани: окупанти помирають десятками, командування лютує

Під Маріуполь стягнули близько 10 тисяч "мобіків": що відомо про дії окупантів